Tuesday, January 13, 2009

Boys Are Back In Town

Bilde av byen jeg bor i, tatt mellom 1950-1960 engang..

Midt i verste "rushen" i ettermiddag, var det dags for en liten bytur med "småen". Kort oppsummert: Masse folk, hunder og biler (inkl. sirener og bråk fra sykebil- og brannbiler på utrykning.) Er ei stund sia sist, så syns det var på tide.. Her vi bor er det som på aller andre steder angivelig maassssee hunder som bor. HVOR de derimot tar turene sine er vel en HELT annen sak.. Ser dem sjelden, vi… Så stort sett har vi fått gått i fred og ro i de 10-11 årene vi har hatt hund. Da sier det seg selv at vi selv må gjøre en aldri så liten innsats for å vedlikeholde miljøtrening. (Vil ikke ha noe boffing på andre hunder for eksempel...!) Ikke mye Marco imot. Nysgjerrig som han er syns han jo det bare er kjempedigg med "nytt" miljø, nye lukter, nye lyktestolper and u name it….

Som den løva han er spradet han fornøyd med svinsende hale nedover fortauet, over broer og lyskryss, mens bilene suste forbi og det ble tutet i øst og vest. Virker iallefall ganske så uanfektet av den slags. Syns vi hadde fin kontakt* (når jeg krevde det vel og merke) og kombinerte selvsagt byturen med litt lydighetstrening. Er fortsatt litt nysgjerrig på andre hunder da…(*=fint lite øyekontakt med meg iallefall!) Forseringstrening på andre hunder går foreløpig fint. Schæfergutt som man er kan man jo absolutt ha meninger om mye og mangt…. Ikke kult når det kommer en i flexiline MIDT oppi flokken.. (..I grunnen en irriterende sak disse flexilinene……aarh! Ser passe snålt ut der man står og FISKER en stor og sterk hund inn med en knapp og ei tynn line… Kan by seg på morsomme scenarioer,det…også..ehemm.se avsnitt under) Ikke det at han gjør så veldig mye mer nummer av det annet enn å ville leke; hvilket betyr at en potensiell liten flexi-hund fort blir knæsjet i bakken... Syns forøvrig det får være andre eierens ansvar å holde orden på sin hund - flexi eller ikke...;)

En god del mer trafikk har det blitt siden den tid...

Stor stas, og veldig fornøyd mor og far, inntil vidunderbarnet gikk bittelitt lei MIDT i siste veikryss; nærmere sagt fotgjengerovergang...(Er det ikke typisk..?) Hadde hatt ham gående på "fot" x antall meter, og han syns øyensynlig tiden var moden for litt lek/belønning! Da tok det seg liksom ikke heeeelt ut å begynne å bite/riste ørlite i båndet sitt, spesielt når man er så stor (og fremdeles veldig barnslig) gutt. Og heller ikke midt i byen….*flaut* Er i grunnen en "hobby" han heldigvis ikke utøver for mye, men det har HENDT noen ganger under oppveksten, og aller helst når man vil ha i gang litt action…. Men, han vet jo at det er noe mor og far ikke er videre interessert i, så DEN karrieren varer sjelden lenge… Ja, ja..hunder er hunder de…. "They aren’t supposed to be perfect" var det engang en kjent hundetrener som sa..he he. Jeg får tviholde litt på den Men alt i alt syns jeg han har en fin adferd "ute på byn", skogens- og fjellets gutt som han jo er!

Ellers har hundene fått sin porsjon mosjons-trening i helga, begge elsker jo å løøøøpe så ble noen km på sparken - Ulva fikk faktisk ei hel mil! Veldig fornøyd frøken. Det holder vel ca en dag det....:)

Ang. grunnstilling (hund sittende vet førerens venstre side) – hva gjør dere for å få hunden til å sitte KLIN inntil foten..? Tenker på om det kan være en god idè å trene inntil en vegg feks? (Han kunne godt sittet ørlite nærmere!)

"Boys Are Back In Town" : Thin Lizzy, 1976 (I grunnen merkelig hvor mange av låtene til disse gamle heavy-gruppene som "matcher" som overskrift......)

4 comments:

Anonymous said...

Kul att läsa om era upptåg! Angående utgångsställning, dvs fot, så börja med att träna mot en vägg sen när det ser bra ut då kan du träna mot något som är lägre sen kan du avsluta med att träna mot en planka på marken eller annat i låg höjd. Lycka till :-) Kanske blir tävling för dig också......

Susanne och Pebbels said...

Härligt att det går framåt. :-)
Du kan ju be någon ta en bild på dig och hundarna så kan du lägga upp den som jag har på mig och Vilda :)

MAJA said...

Tusen takk for flotte tips,Lotta! Skal prøves ut! ;)

Er nok et stykke frem for denne litt umodne ekvipasjen, men kan jo hende man overrasker seg selv engang,på den ene eller andre måten...Er iaf ikke hunden det står på;)Han e kanon!:)

Anna&Odjuren said...

Halloj!!
kul med lite lydnadsträning :)
Jo, folk med flexikoppel kan vara så irriterande!
Själv använder jag det ibland, men då får hundarna ändå gå intill mig när vi möter människor eller går efter trafikerad väg.
Så använder man det rätt och med respekt så är det bra, men inte som andra gör det... Värst är när nån låter sin hund stå längst ut i sitt flexi och boffa bara nån meter ifrån oss. Sen rör sig inte människan heller, utan står kvar och tittar?!?
Aja, irriterad kan man bli för mindre :p

Lådan använder vi för att träna lite kroppskontroll!
Ett tips jag tog upp från Juni o Colas sida :)
Meningen är att hunden ska ha alla fyra tassar i lådan.
Kul att träna på, trötta hundar efteråt :)

Have A Nice Day!
KRAM

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin