Tuesday, February 16, 2010

Down memory lane...

...Jeg bladde litt i fotoalbumet her om dagen, og vi skriver det herrens år 1997. (Som tiden går...!) Vi er og titter på valper og Caros gamle oppdretter viser oss hva "tikarna duger till"...(og oppdretter er for sikkerhetsskyld sladdet, i tråd med god nett-etikette.. da jeg er noe usikker på om han nødvendigvis har lyst til å profilere seg selv på denne bloggen, he he:)
Har vel hatt litt vel mye fokus på trekk og husky i det siste, så tenkte jeg godt kunne få oppveie for det ved å vise litt av opphavet til Marco såvel som Caro - dvs mye av hva disse hundene er avlet på! Arbeidende hunder med såvel forsvar, masse jakt-, kamp- og byttedrift etc. i seg. Selvsagt kan Marco aldri bli helt på linje med en husky hva gjelder trekk- (Huskyen er ca den eneste rasen som har har bevart utinstinktet der den rasjonerer krefter i likhet med ulven.. Marco kjører på: bånn gass!) Og vise versa skal det nok godt gjøres å få en like bra husky i sporet(ser da muligens bort fra viltspor...hi hi) eller forsvarsarbeide feks.som en god gammel bruksschæfer.

Så er jo dette også litt av det unike med rasene vi gjennom tidenes tann har avlet frem: hvert til sitt bruk! Ergo sier jeg ikke at man alltids kan strebe etter å få frem også andre egenskaper enn hva våre hunder nødvendigvis er avlet på - og bruke hundene våre variert- Men som eier av både husky og schæfer, så er det klart at det ER forskjeller og at de er "best" på hva de er avlet til, og veien frem til å nå visse mål en måtte ha er også lettere om man velger rett rase eller avl.
Sånn er det bare! :)


Ingen dårlige saker det der, iallefall! :)

Og HURRA for Norge med to GULL i langrenn, 2 i skiskyting og 1 i Super G i OL siste par dagene!!

3 comments:

Karin, Wilma och Miso said...

Självklart finns det rasegenskaper som gör de mer lämpade för det ena eller andra. Man kanske inte köper en Husky om man bara har tänkt köra lydnad och agility :-)

Ja det där med kloklippning. Wilmenlund gillar inte alls att klippa klorna. Jag har aldrig sett en hund som är mer som en slingrande orm och har så många ben som kan ta spjärn för att slippa. Godis och mutor fungerar inte alls. Jag filar faktiskt hennes klor med en grov fotfil för att slippa ta striden. Och det fungerar bra, då kan hon t o m ligga och blunda, även om det tar lite längre tid.

Därför tänkte jag börja tidigt med Miso. Jag vill att hon ska söka sig till mig och tycka att det är en trevlig stund. Att hon kommer och lägger tassen in knä på mig. Hittills går det bra, vi tränar en stund varje morgon.

Trevlig helg!

MAJA said...

Jepp, det er det som er det unike med vår gode venn hunden! Men selvsagt kan man trene agility og lydighet med huskyer-bare at utsiktene for å stå på seierspallen i høyere klasser eller Elite kan være noe minimal- og veien nokså lang -for de som måtte ha det målet.Veien dit er nok adskillig lettere med feks en Border Collie da.;)

Anna med flock said...

Som vanligt är det alltid så härliga bilder här inne, vad underbart det ser ut när ni drar med hundarna i snön. Härligt att se dom göra det dom är "framtagna för"

Visst är det så att hundarna är framtagna för olika ändamål och avlade på olika egenskaper, tyvärr tycker jag ofta att jag möter folk som helt bortser från hundarnas eganskaper och inte tänker på det när dom väljer hund. Min omplaceringstik Ina är ett exempel på när det gått fel, familjen ville ha en lugn trevlig sällskapshund att promenera med och fick en arbetsmaskin med mycket energi och drivkraft...
Jag gillar ju hennes arbetsvilja och "tuffhet" men det gäller ju att stimulera henne vilket dom inte gjorde.

Ha det fint i snön!, jag är inte van att ha så här mycket snö (bor i östergötland/Linköping) så jag är lite trött på den men hundarna far glatt omkring i allt det vita.

Kram!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin