Friday, February 12, 2010

Vinterdag med hundekjøring over islagt vann, lydighetstrening mm.

Første trekketuren over islagt vann... (Vannet er egentlig ganske så stort men kamerasikten forsvinner, der det frosne vannet fortsetter til venstre inn i bildet...)
Samme vannet ca en times tid i forveien - Som alle ser har tråkkemaskinen laget fine spor - "spesiallaget" til Helten, vil jeg tro....he he...
Marco poserer i frostrøyk... (Ser så stille og rolig ut - men det var vel riktignok like før han bare mååtte ytre noen meninger om "tingenes tilstand" et par sek seinere da....)
....Marco gir jernet! Budføring...Titt- tei!Kan jo nesten SE hvor kaldt det er... -18 i dag også. Helten gjør seg klar til å kjøre huskyene utover islagt vann...og har fått streng beskjed om å forholde seg rolig så man kan få tatt noen bilder her...Pinnejegeren....klatrer i tung løssnø.
TIMBEEEER!!!! Hoppsannnnn...!...i vill fart tilbake for å avlevere pinne -rett over alle tømmerstokkene..

....Som vi sier nordpå: "Ja, dagan dæm går no! " ...
Og de har jammen en tendens til å gå styggfort også! Før man vet ordet av det er uka bare borte på et mystisk vis...
Kulden kom også tilbake etter at jeg og Marco eeendelig fikk oss ei økt med lydighetstrening i noe som nærmest fortonet seg som reneste vårværet der mor og en særdeles ivrig Marco i baksetet, svingte inn til fotballbanen på skolen... Bare et par minusgrader og sol som faktisk varmet i kinnene!!
Selv om vinteren er nydelig den også, er det ikke fritt for at man også gleder seg til tiden som står foran oss med vår, sol, snøsmelting, og varmere og lysere dager...

Vidunderbarnet var selvsagt i vårstemning han også..(som alltid!) Så ut som kyrne når de blir sluppet ut av fjøset om våren etter en lang vinter...ALLTID like glad og begeistret..og arbeidsvillig! (Og egentlig er vel DET Marco i et nøtteskall: han må garantert være en av de gladeste hundene som svisjer rundt på denne jord. En del "meninger" har han vel, men det syns jeg bare er artig og med på å gi han nettopp den personligheten han har...Litt "utfordringer" må man ha - det er jo presis sånn jeg liker det!:) Og for å ha det sagt: skulle vi noen gang ha flere hunder må det definitivt bli på disse linjene! Så betatt er jeg faktisk!)

På en noe glatt bane gikk vi(..eller rettere sagt balanserte mor seg) gjennom "det vanlige" programmet..: Innkalling, fri ved fot, svinger, dekk under marsj, holdt, bli, avstandsdirigering med: dekk, sitt fra dekk, stå fra sitt, stå fra dekk osv. Noe av det artigste jeg vet er vel det siste...fordi jeg engang neppe trodde at Marco med alle sine lopper i blodet ville ha evnen til å samle seg såpass. Han hadde jo mye "meninger" om dette da vi engang begynte treningen--rask til å bjeffe etter kongen f.eks...selv om den er aldri så mye skjult og gjemt i jakka mi.(...Dermed ble Herr Kong også like raskt byttet ut med pølsebiter) Treningen i dag gikk vel egentlig ganske så bra, og innkallingene var iallefall kanon...han gav virkelig jernet og det hvinte omtrent i bremsene da han prøvde stoppe..for så å skli rett forbi og i snøhaugen like bak meg, he he!
Innkallingen da vi skulle pakke sammen for å dra hjem var det vel kanskje bare en en smule verre med....

Vi avrundet akkurat den dagen med å overvære ishockey-match på skøytebanen med en noe storøyd Marco sittende ved min side. Ikke vanskelig å se hva HAN tenkte der han satt som et tindrende julelys og stirret...:
"My God, de spiller ishockey med KONG"!!! ..
Og bare for å ha nevnt det: med en viss varme i kinnene av flauhet husker mor like krystallklart en ca 4-5 mndr gammel velpelset gråschæfer ved navn Marco-Ronaldo som fant straka vegen inn på en fotballbane..midt i en match! Kan tro det var usigelig flaut å skride inn på den banen for å fange hunden som løp ellevill av glede rundt med en fotball i kjeften, mens gutta lo...og tildels prøvde fange han de også... (No can do) Så vi er nok ikke heeelt der at jeg tør slippe han ved sånne "events" uten en solid forsterker i lomma!
********Bildene over får tale for seg!:) **********
...Og en riktig god helg til de som måtte titte innom!

1 comment:

Anna&Odjuren said...

Halloj!

Oj vilka fina foton du tar, jag verkligen älskar omgivningen!! Hade man det så där omkring sig så vore man inte mycket innomhus heller :p Fast när det är -18 så är det ändå ganska skönt att mysa i soffan under en filt :p

Vi ska nog gräva ner en liten del av askan här hos mamma på gården. Sen ska vi begrava en liten del om vi skaffar hus och gård i framtiden.
Men det känns ändå som om jag vill ha urna och aska kvar inne... Det känns lixom bra att hon är hemma med oss :)

Hehe, njae så himla duktiga är vi väl kanske inte, men vi kommer att bli efter kursen iaf!! :)
Tora är himla kul att träna lydnaden med (när hon är på humör så så klart), hon har sån fin kontakt och verkligen jobbar för kampbelöning :)
Kursen kommer att avslutas med en officiell tävling i Lk1, så debuten ska vi göra! Sen får vi se om det går så bra, men huvudsaken att vi kommer iväg :p
Känner att mina nerver blir det svåra att tygla.... :p
Oh, IPO hade varit grymt kul att köra!! Tror absolut att Tora skulle älska det, och som jag har uppfattat Marco skulle nog även han älska det :)

Nej, jag tar absolut inte illa vid mig vid frågan om en trejde hund, det behöver du inte oroa dig för :)
Vi kommer att vänta lite med att skaffa en till hund. Vi fick faktiskt ett erbjudande av Toras uppfödare att ta en tik på foder, men vi avstår. Känner att jag vill lägga ner så mycket tid och arbete på Tora, att en till kräande hund skulle ta för stor plats.
Däremot kanske det blir en till Japanese, som lille Trassel, senare. Den rasen är ju väldigt lätt att ha att göra med, och skulle inte innebära så mycket mer jobb faktiskt.
Sen har jag länge velat ha en Japanese tik att ställa ut och kanske ta nån kull på :p
Men vi får se, de kostar ju en hel del!
Trassels uppfödare ska para nu snart, tikar med Trassels gener, så då blir ju jag lite intresserad :p
Jane tycker nog att det räcker med de odjur vi har :p
Men men, vi har inget bestämmt ännu, förutom att det inte blir någon till boxer eller stor hund förrän jag känner att jag kan lägga tid på den.

Hihi, det här blev ju en hel novell, du har lite att läsa :p

Du med, ha en kanonhelg!! :)

Kram

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin