Saturday, February 9, 2008

Takk for alt, kjære Carogutt

(20.05.97 - 24.07.07)


Et vakkert, trøstende dikt for de av oss som har mistet et høyt elsket dyr.....

Jag stod vid din säng i natt…

Jag stod vid din säng i natt, jag kom för att titta till dig. Jag såg att du grät och hade svårt för att sova. Jag viskade försiktigt för att trösta dig när du torkade bort en tår: "Det är jag, jag har inte lämnat dig, jag har det bra och jag mår bra.
Jag är här hos dig".

Jag satt bredvid dig när du åt frukost, jag såg när du spillde ut lite kaffe.
Du tänkte på alla de gånger du sträckt ut din hand för att smeka mig. Jag var med dig i affären idag, dina armar började värka. Jag önskade att jag kunde ta några paket åt dig, jag önskar att det var mer jag kunde göra för dig.

Jag var med dig när du besökte min grav idag, du sköter den med sådan omsorg. Jag vill försäkra dig om att jag inte finns där. Jag gick med dig hem och såg när du fumlade med nyckeln.

Försiktigt lade jag min tass mot ditt ben, log och sa;
"Det är jag".

Du såg så fruktansvärt trött ut när du sjönk ner i fåtöljen. Jag försökte så hårt att få dig att förstå att jag stod vid din sida, att det är möjligt för mig att vara hos dig varje dag.
Jag säger uppriktigt till dig;
"Jag lämnade dig aldrig".

Du satt mycket tyst, sedan log du, jag tror att du då.....i kvällens stillhet förstod
att jag var hos dig.

Dagen är över..... Jag ler när jag ser dig och gäspa och säga;
"Gud välsigne dig, vi syns i morgon".

När tiden är inne för dig att gå över till andra sidan kommer jag att springa dig till mötes och välkomna dig, och då kommer vi återigen att gå sida vid sida.

Det är så många saker jag vill visa dig, här finns så mycket att se.
Men du måste ha tålamod, lev ditt liv med glädje....
kom sedan hem för
att stanna hos mig.

(Författare okänd )


Takk for alle gode stunder, de mange flotte turene vi hadde sammen i skogen og marka som du var så glad i... For at du passet på oss og var så trofast og god som du var.. For deg betydde "flokken" alt her i livet!... Jeg var så stolt av deg; alt du kunne... Du var så utrolig flink og intelligent en hund -med så ufattelig masse personlighet og egenskaper det bare var å ta av seg hatten for!... På mange måter var det ikke vi som lærte deg opp; snarere du som gav oss kunnskaper om det å være hund. For det var veldig masse hund i deg! Det er så mange gode minner ved deg - du har gått ved vår side i over 10 år nå, og på mange måter ble vi vel "voksne" sammen med deg. Jeg kan ikke lenger huske hva det ville si å ikke ha hund lengre; hva vi gjorde før vi startet veien sammen. For meg fortoner det seg som om det gode livet begynte da....vi fikk deg.

Vi så ingen annen utvei enn å gi deg en verdig avskjed; så flott, stolt og verdig en hund som du var skulle du få lov å slippe å gå alvorlig syk inn i alderdommen din...... Du stod på til det siste; ingen ante hvor syk du egentlig var før den dagen kom at du ikke orket reise deg... Du var en "motor" gjennom alle de årene vi hadde deg; sterk og arbeidsivrig som du var....Like til det siste er minnene av seg og skogen der; å få lov å gå spor som du var så glad i (og en sann mester i !) Du skal bli husket for den du var, og ikke den triste slutten. Like mye som du respekterte oss respekterte vi deg for det individet du var... I all evighet... vil du bli husket for alle de herlige stundene sammen med deg! Du skal bli vanskelig å erstatte....

I det du sovnet inn stod solen opp på himmelen etter en lang og grå julimåned - Jeg vet du har det godt nå, men vi savner seg så veldig... For alltid vil du på sett og vis allikevel være her med oss ....I våre hjerter er du fremdeles med oss på turene våre; og jeg vet at du fremdeles våker over oss og passer på oss... Vi glemmer deg aldri...aldri....Hvil i fred, kjære Carogutten vår!


Vintermarkens Caro 20.05.97 - 24.07.07

Mor :Vintermarkens Ewa, Far :Atenagårdens Olf (tidl. Nordisk Mester i Spor)

Caro kom fra et kull fra rene tjenestehundlinjer; dvs samtlige i kullet ble brukt som patrulje/tjenestehunder i politiet minus ham og et individ til. (Men det betød ikke at han ikke kunne ha blitt benyttet som tjenestehund hos "rette" eier... På et tidspunkt var han en ettertraktet kar - hundefolk jeg ser på med stor respekt husker ham ennå den dag i dag. Det varmer... )


"Han är din vän, din partner, din försvarare, din hund. Du är hans liv, hans kärlek, hans ledare. Han kommer att vara dig trogen till sitt sista hjärtslag. Du måste visa dig värd hans kärlek."


"Angels": Robbie Williams, 1997 ..........Denne sangen våknet jeg til dagen etter Caro forlot denne verden...Jeg tenker alltid på ham når jeg hører den nå....

"Thunderstruck" : AC/DC, 1990 er allikevel Caro slik jeg alltid vil huske han; en sann motor i felten og den gladgutten han alltid var, full av drifter og temperament. Sånn sett var Caro en type hvor spennvidden var enormt stor...Sånn var han bare! Det er også derfor vi ble så glade i ham!

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin