Monday, July 20, 2009

Lydighet og Feltsøk

Kompanjongen (-3kg ull som ft er blitt børstet vekk) og jeg tok turen inntil byen for å få litt forstyrrelser mens vi trente lydighet-alltid bra med nye omgivelser for oss begge! Fotballbaner(..ehemm) er jo ideelle for slike øvelser-spesielt når det går turløype i umiddelbar nærhet med mye folk og hund. (Vel, det kan jo alltids bli enda fler,etter min mening...)

Wrooom! Fin fart rett uti søket!:)

Fikk lagt inn et feltsøk på ca halve banen. Mye overtråkk pga at det naturlig nok var blitt spilt fotball der like før. La ut fire små pinner-og glunten spurtet overlykkelig ut i fin fart -og i løpet av relativt kort tid var også alle pinner sport opp og avlevert hos like lykkelig eier. Dette var så altfor tydelig noe han hadde savnet-"kun" lange turer blir booooring og er absolutt ikke nok for å tilfredsstille denne karen!;)
Mental aktivitet er alltid toppers!

..og halve banen gjennomsøkt i løpet av knappe to minutter...

Ingen tvil om at det Järverud skriver i sin bok om at alle hunder har behov for stimulering og nesearbeide er så sant som det er sagt - og også noe flere hundeeiere burde huske på. Nesearbeide i form av enten spor, felt og rundering betyr nemlig mye for en hunds psykiske helse. Og er en "naturlig" aktivitet som såklart også skal stimuleres - også ved siden av lydighetsprogrammet. Nettopp dette har jeg overhodet ingen problemer med å forstå er tilfelle-for Marco er virkelig i sitt ess når han får lov å holde på -og blir også en mer avslappet og tilfreds hund i etterkant.(Selv om han ikke er noe mase-kråke - vel, dvs man har jo alltids lov å prøøøve seg..!) Selv Ulva går sine små spor - om enn ikke så lange! (Det vil si :ved siden av å være borimot profesjonell på å spore opp mus....uhummm!!)

Mission completed...Lykkelig tyggende hund:) (Tygginga er vi derimot altså ikke kvitt...:)
Det morsomme er at han lenge nå har skjønt det her med dirigering. Om jeg ønsker at han skal lete i et spesielt område, så gjør han også det. (Erfaring tilsier at der fins det ofte noe!) Men på banen ordnet han såklart biffen selv. Er bare moro å vite at han faktisk kan-om man har behov!

Så var det dags for litt lydighet på programmet. Vi trente:
FRI VED FOT/VENDINGER -venstre-vendinger har vi (av uforklarlig grunn)ikke trent så mye på, så her må vi trene mer. Ellers gikk han kanonfint og veeeeldig tett-fin førlighet. (Slevjemerker på lårene sier jo det meste....!)
INNKALLING(MED SITT/DEKK) UTGANGSSTILLING - Kanonflink i dag!
SITT UNDER MARSJ -Han er blitt flink, men kan bli bittelitt kjappere.
DEKK FRA HOLDT (15 METER) -Veldig bra!
SITT OPP FRA DEKK (KONTROLL OVER HUNDEN PÅ AVSTAND-(15 M) -Tja, jeg måtte korte inn distansen en del for å få inn sitt opp fra dekk. Vi har jo ikke øvd så mye før.
LINEFØRING -Veldig bra den også! Han følger så ivrig og fint med!

Til tross for varmen-som absolutt ikke er noe favoritt av glunten,(han plages nemlig max!) så syns jeg han viste seg fra sin beste side. Dette også til tross for forstyrrelser - og at jeg ved sist trening gjorde det man overhodet ikke skal gjøre: nemlig det at jeg med viten og vilje lot han få lov til å leke med en hund som kom helt opp til oss mens vi trente....Marco elsker nemlig å leke..men det er så sjelden han får anledning til å leke med andre hunder da Miss Husky her i huset er ordentlig Primadonna og sjelden nedlater seg til nettopp det! (Jeg blir omtrent like frustrert som hunden, bare så det er sagt...!) Well, crap! Det er jo bare hunder- og litt moro må de få lov å ha! Så får jeg vel heller bryne meg på nettopp det en annen gang....he he.

Beklager til slutt dårlige bilder med gammel HP i sterk sol...!Ingen god kombinasjon...

5 comments:

Anna&Odjuren said...

Äh, jag gillade bilderna ändå! :)
Låter som om ni hade er ett väldigt lyckat träningspass! Tycker nog du ska försöka dig på att videofilma och sen lägga upp ;p

Mjorå, det är lite si och så med höfterna. Varit bra några dagar sen har jag börjat få lite ont idag. Men jag ska stretcha ordentligt sen så kanske det lugnar sig lite! Blir ju att jag rör mig en hel del när jag är här, och det är väl både bra och dåligt.

Jaa det som är så knepigt när det gäller Axa, vissa dagar hur pigg och fräsch som helst, andra dagar jätteont..
Hoppas på att det går över snart nog!

KRAM

Anna&Odjuren said...

Ja, Tora kampar himla bra! Hon går mycket bättre när hon får kampen som belöning, men hon blir oxå lite fortare trött har jag märkt.. Men men, hon tycker det är så himla kul :p Använder godis när jag tränar in nya moment och behöver med fokus, sen skiftar jag till kamp för att gå dit hennes glöd :) Har inte provat kong på henne ännu, en sån står på inköpslistan :p Lite tveksam till att hon biter sönder snöret bara??

Mm ännu svårare att ta det lugnt när Janie inte är här, jag har en tendens att vilja ha fullt upp hela tiden för att slippa tänka så mycket ;p Men det känns lite bättr idag redan :)

Johan och Albin är mina syskon, 7 och 9 år :) Nikko är 13år och JAnes lillebror. Han kom hit för att umgås litemed mig och bröderna då pappan skulle utomlands med jobbet. Så nu är alla småbröder samlade och de kommer jäkligt bra överens! :)
Himla bra för mig, för då får jag fortsätta med att keep my mind busy.. ;p

Ha en kaondag!
KRAM

Lotta said...

Ser ju bra ut det där!! Tror "mor i huset" får ta och ge sig ut på tävlingsplan:)
Har ni vägarna förbi Sölen runt den 12-13 augusti så är hela våran galna familj där:)
Ha det bra!

Anna med flock said...

Låter som det går toppen för er med träningen, va kul! Han har verkligen en härlig attityd på bilderna, syns att han gillar och få jobba :)

Maja said...

Lotta: Moro å høre ifra deg!:)Meeen, tror ikke mor i huset har hverken nerver eller dress til tevlingsbanen-foreløpig! (Ja,med mindre kennelmamma stiller med minst fem glass valium..!:)Sølen høres virkelig fristende ut!Skulle mer en gjerne vært der!!:)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin