Monday, March 9, 2009

Get Together...

Fotos fra en tidligere Sverigetur (i april mnd..) med HP'en på slep...
"What are yo' lookin' at...?"
Long time no see..... Noen dagers vinterferie er ft vel tilbakelagt i Sverige...nærmere sagt Mariestad. Vårfornemmelser med sol og BARMARK er atter en saga blott, her vi har returnert til vinter og snø...og det til de grader! For her er det snø opp til stuevinduene og det virker ikke som det kommer til å slutte å lave ned i umiddelbar fremtid...heller.
(Et lite PS til de høyere makter; jeg er unektelig veldig klar over at jeg for bare noen måneder siden ba TYNT, og faktisk på mine knær,om litt snø her.. JEG TAR HERVED ALT JEG SA TILBAKE! Samtidig: er det bittelitt mulig å fordele snøen utover vinteren istedenfor å slippe alt i hodet på oss...sånn på engang? Og gjerne "fullført oppdrag" innen våren offisielt skal være her?... Takk!:)
Nei, jeg skal vel ikke klage, er kanskje bedre enn å trene og gå turer i sølepytter opptil ørene..)Solnedgang over Vänern
Ny GPS ble også tatt i bruk, og måtte selvsagt testes ut... En suveren sak mht til at den faktisk plinger hver gang man nærmer seg en fartsboks - Sistnevnte ble faktisk en dyrkjøpt erfaring ved forrige Sverige visitt, der jeg suste forbi i 70km/t i 50-sona.. flerfoldig kroner fattigere, og med et hakk mer labilt humør. (For ikke å snakke om at jeg faktisk måtte inn til *flaut* politiavhør *skrik*hos en heller-heldigvis-lattermild politibetjent "satt på sin livs sak" her i Norge. For sånn er regelen når man må betale bot til utlandet.. Man må inn og identifisere bildet fra fotoboksen!) Ufattelig sure og unødvendige penger! Så man lærer så lenge man lever....
"Ingen MAT sier du??! Da stikker jeg...NÅ! "
Imidlertid tror jeg GPS-dama;dvs. hun som har den fortryllende jobben med å sitte å prate og guide inni GPSen..(Gjør de ikke? ) ikke helt "hadde dagen", eller om mulig hadde vært på en fuktig fest dagen i forveien. Ordet Veiarbeid satte hun definitivtikke videre pris på å måtte forholde seg til.... :
-Sving til venstre om 350 m
-sving til venstre nå!!
-sving til VENSTRE, jeg gjentar TIL VENSTRE....
-vi kalkulerer........
-vi KALKULERER.......og kalkulerer...
-SVING TIL VEEEEENSTRE, TIL VEEENSTRE, VENSTRE... for helsike....!!
...og hva gjør man så når "til venstre" = tjukkeste skogen/gigantiske kornåkre eller blått hav?!

Bilde av en lucky (for anledningen kortklipt) "photo-winner", nok engang.....

Etter en real rundtur rundt Strømstad fattet jeg iallefall at GPS-damer skal man være forsiktig med å utelukkende stole på, og min gode gamle retningssans fortjente heller en sjanse til å bli gjenoppfrisket. GPS ble fra nuh utelukkende brukt til å bremse ned før fartsboksene...helst ca 50 km/t under gjeldende fartsgrense for å være på den skråsikre siden.......Imellomtiden kunne jeg jo alltids fordrive tiden med å kikke på bakluka til bilen foran som var fint pyntet med følgende logo:www.kustmarken.se"Vil de bli fodervert?" ....Og det nesten hele veien til Trollhättan... Jaja, flere her i "samme klubben" som var ute på kjedelig biltur iallefall.......

"....og her har jeg det forresten veldig fint! Gjerrige nordbåggar....!"

Og barmark?! Hm, som hundeeier og ivrig tur- og sporgjenger i skogen (liker jeg iallefall å tro) er det utvilsomt et ord som lokker frem smil, om mulig gråtkvalt glede og forventinger! (..Vel, iallefall nesten..) Men fikk desverre ikke utfoldet oss så veldig pga at vi jo -tross alt- var der på besøk...og ikke for å trene hund... Sukk! Turene ble derfor redusert til minimalistiske 1 timers turer på asfalt for to (en smule) bortskjemte hunder... Miljøtrening, dvs trening på passering av hund, manglet iallefall ikke på... For i Mariestad har tydeligvis nesten alle hund-som de faktisk går turer med! Det dukket formelig opp hunder fra hver en tenkelig og utenkelig plass. Suverent! Hva som "bedre var" er at "Voktende Ulv" her i huset også hadde ei HEL blokk å passe på; hvilken drømmesituasjon for han.... Imidlertid tok småen det med fatning og skjønte etterhvert at det faktisk ikke bare var han her i hele verden som ft bodde i det borettslaget. Og kanskje like greitt at flere av beboerne bruker leilighetene som sommer/feriebolig....og mao ikke var spesielt nærgående på aktuelle tidspunkt vi var der...

Fikk iallefall shoppet masse - så (min umettelige)bedre halvdel har iallfall fór i fryseren noen måneder frem i tid.. (Jeg spiser jo selvsagt "ikke"...) Og også hundene fikk nytt utstyr på en billig og bra hundebutikk i Skøvde. Marco fikk sin første apportbukk på vel 1 kg (aner ikke hva som passer, har aldri kjøpt før...), nytt teppe ..som han ikke orker ligge på da det selvsagt ble for varmt for "pelsen og meg" - lå nemlig i en PØL krøllet i hjørnet ved siste sjekk i vinterhagen. Utakknemligheten lenge lever! Og apropos: Tips for ikke å tygge apporten ihjel mottas med takk - skulle vel hatt en i metall da, kanskje....?!

YouTube:"Get Together" :Madonna, 2005

8 comments:

Susanne och Pebbels said...

Barmark... härligt. här i Stockholm har det toksnöat inatt, nu har vi säkert lika mycket snö som er i Norge ;)


KRAM

Anna&Odjuren said...

Vilka härliga bilder! :D

Joo, jag vet hur du ska göra för att lägga in youtube video! :)
Får se om jag kan förklara bara... annars finns förklaring på blogger, i nåt hjälpavsnitt :D
Man letar fram videon man vill ha, klicka på Bläddra In.
Kopierar den adressen.
På inlägget man skriver så klickar man redigera Htlm, tror jag det står, och sen klistrar man in adressen där! :D
Hoppas du lyckas!

Nä vi kör inte med båda delarna heller, inte nu iaf, utan bara spår!
När hon spårade Janie fick hon spåra i marken.
Tycker det är bättre att de lär sig spåra så först, annars finns risken att hunden börjar spåra med för hög nos.. tycker jag iaf :)
Ja funderar på att göra så!
Lägga ett spår, sen ta en promenad och så får hon spåra när det legat ett tag!
KAsnke att hon får se när spåret läggs, så hon fattar iaf första gången.
Spår är så himla kul att träna!!!
Axa älskar ju viltspår :D
Vanligt spår tycker hon inte är lika kul. Hon markerar inte alls spårstlut, utan vill vidare hela tiden.
Men men, roligt är det iaf :D

Ha en kanon dag!

Kram

Anonymous said...

Tusen takk for svar,snille deg!:)Skal inn og prøve litt senere så får jeg se hur det går!

Ja, holder med deg i å begynne og trene spor først.Er oftest lettere for en hund bruke høy nese i søket, så godt å ha innlært det vanskeligste først!;) Fant en fin video på YouTube med innlæring av spor:http://www.youtube.com/watch?v=7GCVLnottK8&feature=related
Flink gamling og flink valp!Ha en forts fin kveld!

Anonymous said...

va ett tag sen jag kikade in här nu. Ja barmark vill jag ha igen, vi hade ju det men nu har ny snö kommit...suck! Måste bara säga att dina hundar är så vackra, har suttit och tittat på dina bilder och dom är ljuvliga!

Anna&Odjuren said...

Tack för videon, den var jättebra! :)
Vi har börjat i skog, inte så mycket snö överallt där.
Längre spår har vi gjort, och när hon gått av spåret så har jag stannat. Så det verkar ju vara ett bra sätt att börja :)

Haha, sant! Från klöv till morot är ett ganska långt kliv ;p

Hoppas du lyckas med att lägga upå video!

Kram

Anna&Odjuren said...

Åh, jag längar oxå till våren!!!!
Trött på att det är så jäkla halt att man måste noga planera varje steg man tar med odjuren..

Okey! Vet inte riktigt vad jag ska träna in som markering, ett "sitt" kanske??
Ja helst att hon ska greppa pinnen, men det lär väl ta ett tag innan vi kommer dit, än så länge har vi ju mat eller leksak i spårslut :)
Hur tränade du in markering, och vilken??

Ha en bra dag du med :)
Kram!

Susanne och Pebbels said...

Visst kan man tro att jag har en hemlighet....Hahaha! Jag står ofta och säckar på film, jag måste ta och skärpa till mig :)

Jag funderar på att ta bort klicker och bara slänga godis när vi tränar backande, så att det inte avbryts. Vad tror du? Tränar du med klicker?

KRAM

MAJA said...

Legger ut svar her til Anna om andre også vil lese:
For å være ærlig, så har det mer eller mindre kommet kjapt og "naturlig"...akkurat som med Caro. Har ikke gjort annet enn å legge ut pinner i sporet og til og begynne med belønnet jeg at han plukket de opp av seg selv ved å bruke jakt-/kamp- og byttedriften i hunden (lek i form av drakamp, kaste de og vise generell stooor begeistring for at han var så flink!) -. Dvs mye ligger nok naturlig til han ;mht han er så himla leken og interessert i det meste! (IPO/skydslinjer) Dermed ble interessen for sporpinnene også stor!

Det å markere i seg selv (stoppe opp og snuse på de dvs markere så hundefører ser de eller gripe de og avlevere til fører)holder for konkurranse/tevling.

Når det er sagt begynte vi med korvbiter i sporet;(slepespor) og de "plukket han jo opp" og spiste underveis.Dette for å få en lav nese, og GRUNDIG søksarbeide.Så en leksak i sporslutt og så -julekvelden!

Forløpig ville jeg jobbet på med søksbiten mens hun syns det er gøy - og belønne maasse!Sitt eller ligg (IPO-spor)ville jeg eventuelt ha lagt til når hun har lært seg å gripe de-så holder du intensiteten oppe slik at hun ikke går "lei" av "mas"i startfasen.

Fins sikkert en metode å klikke frem hvis det tar litt tid! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin