Wednesday, September 16, 2009

Seven Days to the Wolves...

"Northern Lights over lighted teepees", Yellowknife, Canada... Pretty!!

Det nydelige høstværet ser ut til å fortsette - og El Ninjo-or whatever-et-eller-annet-sted ut i Atlanteren ser ut til å yte hva den har lovet. Noe jeg forsåvidt lenge inderlig håpte på etter den relativt lusne sommeren man nå kan se tilbake på.
Og hva bedriver man så f.eks lørdagskvelder med - unge, urbane og vitale som man er?(!;) Fest og spill?! Hm... Hundegal som man definitivt er så har vel diverse andre lørdagskvelder forsåvidt også vært benyttet i hundetreningens øyemed. Men akkurat denne kvelden bestemte mor og far i huset seg for å ganske enkelt pakke sekken og siktet seg inn på skogsvandring i nærliggende områder. En av disse typisk "plutselige innskytelsene" og babling "om å ta vare på dagene"..og kveldene likeså...
Som sagt så gjort... Ca 15 km med trasking på to- og firbeinte, ble det...
Og hvilken nydelig kveld det også ble!! Stjerneklart og vakkert, mens kaffekjelen ble glo'varm og pølsene fikk brenne i fred på bålet...(...Her snakker vi ikke om å steke mat på glør..mannen forlanger flammer-og det skal være enorme flammer!! Slik at hele byen ikke kan unngå å se at far i huset er ute på tur en lørdag kveld! Prøv å forklar ham "the right way of cooking", liksom...*plystre*... )
Og stjerneklart og vakkert fortsatte det vel stort sett med å være innen vi rakk hjem i 12-01 tiden om natta. Det viste seg jo etterhvert at far kun hadde pakket ned kun ett stk hodelykt. Frustrasjon? Hm, ja...prøv å jogge etter hverandre ned steinurer i det tjukkeste mørke med kun den ene lykta...samtidig som hundene går foran koblet til magebeltet og trekker det de makter, he he... Ikke fritt fram for at man tryna en gang eller to...;) Lekeslossing er imidlertid gøy! "Uæææh! Careful now med mitt vakre ytre, Ulvamor..!"

Uansett: jeg er iallefall "determined" om at, til tross for at jeg er verdens største frysepinne, nå skal hive meg i kast med utelivets gleder (bokstavelig talt!) og overnatte mer i det fri! I promise! Vinter-soveposen er bestilt-og "spenstig" som man er må jeg vel røpe at det er av extreme-varianten. Ikke fordi jeg noensinne satser på overnatting om vinteren, (...nei, gud forby) men simpelthen fordi de er de eneste som funker for denne dama om sommeren såvel som om høsten (Heltens vintersovepose er utprøvd-og til tross for mas om overtaglese var det tydeligvis svært lite aktuelt fra hans side.. Derimot overnatter jo faktisk han ute om vinteren...)
Ytterligere et par lange skogsturer har siden blitt avviklet denne uka. Og hundene har vært mer enn nok fornøyde! Marco er i likhet med Ulva blitt storveis flink på å slappe av når vi raster - leker med seg sjøl og knasker pinner så det står etter. Og det er jo greitt, det! Nå var han jo forsåvidt heldig nok med utbyttet av turen, da han fikk lov til å spore ca én km med ku-spor(!) Dyp og fin nese der ja, he he he... Mens Ulva som tydelig var hellig overbevist om at dette måtte være sau (vi så de ikke) pga velkjent bjelle-klang i øst og vest- simpelthen måtte bæres ned! Hun trakk som en tulling, og far ble oppriktig drittlei.... Hun er forbaska sterk (og sta!), den lille ulven vår! Marco henger seg på bakfoten...som ulver flest når de nedlegger byttet, vil jeg jo tro?! Ulvas pels? He he, forsåvidt lik en vorsteher i disse dager pga utstrakt røyting...

Selvsagt har gull-gutten fått lov til å gå et par ordentlige spor eller tre i tillegg. Det vanlige opplegget: parkere bil, gå lengst mulig utav syne for så å tråkke opp spor, for til slutt å manøvrere hunden utav bilen og i motsatt retning med tur i sikte, slik at sporet kan få sette seg en times tid...

Veldig "lett" når Marco tar sporoppsøket rett fra bildøra og haler frenetisk i lina i retning sporet...!

I det jeg nå sist gang skal til å ta Marco utav bilen, kommer plutselig en Airedale Terrier (tror jeg de heter-litt større med "permanentert" pels) løpende fra intet i full fres rett i mot oss. Dette skulle vise seg å være en skikkelig suring; knurret og glefset og var - av alle ting i hele verden -på vei inn i angrep. Og Marco vet jo samtidig å passe på bilen/reviret sitt, han - så selvsagt stod han på sitt og besvarte utfallet til den andre hunden mens jeg stod å niholdt ham i båndet! (Men han springer derimot ikke bort til andre hunders eiendommer/revir eller biler for å pøble - det bryr han seg jo bare ikke om!") Omsider fikk jeg heldigvis kommandert han inn i buret igjen. Farsken, så lei man kan bli av folk som bare slipper løs hundene sine og ikke tar ansvar! Og toppen av kransekaka er jo når man ikke engang ser trynet av eieren!Dirrty! Litt dirty ulve-tricks under utprøving - sjekk Ulva gape over Marcos labber...

Etter endt opptrinn enset jeg den andre delen av "ekvipasjen" i det fjerne - en dame som så ut til å bry seg midt i panna, der hun var på vei i full galopp i retning skogen på andre sida(!) Noe småsur (naturlig nok!) ropte jeg på henne for å underrette at villdyret var løs, samtidig som man naturlig nok ytret ønske om at hun også burde vurdere koble hunden. (Er jo tross alt også andre husdyr i området-som sau og kyr) Og gjerne begge hundene sine... ( Joda, hun hadde nemlig enda en løs hund...av typen rottweiler, løpende rundt beina der hun for døve ører fortsatte "powerwalke" avgårde i motsatt retning.)
No reaction -whatsoever! Snakk om å ta ansvar...
Siden har vi hatt et par turer bort på fotballbanen og trent litt lydighet - og den mørke kandidaten i buret bak i bilen kakler jo alltid som reneste (særdeles høylytte)høna (og bjeffer nok tildels også...) hele veien til banen .. Han har vel lenge kunnet alle rutene til skogen -eller hvor det enn er vi bruker trene. Å påstå han er ivrig er vel en underdrivelse... Han er mildt sagt overykkelig!!

Jepp, nå er det to stykker her som hopper ivrig rundt og er klare for trening. Det er trekketur på sykkel på menyen i dag. Heldig er man iallefall som har så ivrige og treningsglade hunder!
Ukens höjdare: Etter ca 5 000 ørkesløst kjedelige episoder med "Familien Knurrhår", har Animal Planet begynt vise K9-dogs on TV!! Jipppi-jeiiii! Endelig noe interessant å se på, sier nå jeg!
...Og da Photosession'en var over kom dette (førerløse? he he) flyet seilende inn over hustaket... Lurer fremdeles på den laserstrålen under, jeg... ?

"Seven Days To The Wolwes": Nightwish

1 comment:

Anna med flock said...

Bara jag som kikar in, var länge sen sist jag var här inne och tittade. Häliga busbilder på vovvarna! Man blir sugen på att ge sig ut i skogen efter att man varit här inne och läst :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin