Sunday, August 16, 2009

Søndagstur og Feltsøk...

Selvsagt kan hunder smiiiile!:) Det syns vel at denne frøkna er happy?!Allright, så det går tregt med blogginga-men det betyr ikke at vi ikke er ute i felten og koser oss- tvert i mot. (Er vel derfor man ikke har tid å sitte på tastaturet...) Det er bare å nyte disse varme augustdagene mens sommern fremdeles er her...:)Så mye skogs-spor med glunten har det nok desverre ikke blitt i sommer, men lover at vi kommer sterkere tilbake til høsten. Grunnen er jo dette terrenget rundt oss som yrer og kryr av BÅDE sauer og flått (fasting.sv?)- og etter siste seanse så Hr Schæfergutt ut som han hadde vandret rett ut fra Blitzhuset og punkernes enevelde der han bokstavelig så ut som selveste Piercing-Kongen himself med hele fire flått i ansiktet...til tross for behørig impregnering med Expot...Men vi skal vel ikke hjem NÅ? Som jeg har funnet et helt JULETRE til oss...Aja, litt får en slappe av inni mellom øktene.... (Eh, så lenge det varte!)Men feltsøk fikk vi tatt ei lita økt på! Nå er jeg egentlig litt "i mot" å legge inn øvelser ute på tur,(selv om flere hundetrenere mener det motsatte..) Dette av den enkle grunn at det lett kan bli mas av sånt når man har en hund som "vil" mye og syns feltsøk, sporing og jobbing er den morsomste leken i hele verden. (Er man ute på tur så skal alle være rolige når vi skal raste og nyte Pepsimax'en or whatever, sånn er det bare....At det ikke alltid har vært sånn er en ganske annen sak...ehemm. Men det kan en jo bare takke seg selv for! Iallefall syns jeg Marco har blitt veldig fin på dette området-og flinkere en sin stakkars forgjenger som vi så solid skjemte bort med underholdning og pinner hver gang det skulle rastes... DET kan jeg love deg ble masing og leven av...! ) Nok en glad hund klar for ei økt!Tjo ho, here goes!! (Og tjenestedekken fint plassert på hylla hjemme...)
Som vist over la vi et felt med fire pinner i åpent terreng. Skal man tro det Järverud (Min guru.;"Din Hund Forsetter" er ei bok jeg ikke kan få fullrost) sier hva feltsøk angår så er det mye vanskeligere å få en hund til å gå feltsøk på åpne flater, og har man i startfasen gått felt i skogen bør man gå over fra det til åpne flater (-og så bare switche tilbake til skogsterreng igjen senere, ettersom det er lettere match). Dette fordi en hund er mer tilbøyelig til å bruke nesa i terrenget - og motsatt heller vil bruke øynene på åpne flater.Vel jeg har ikke merket så mye til det, annet enn at Marco virker stole en hel del bedre på nesa si (...og ørene sine, he he!) enn nettopp øynene....;)Sporpinne nr én i farta.....
...og nr 2..... Og gullgutten sviktet ikke denne gangen heller.. Han påviste og leverte samtlige "spontan-felt-oppsøks-pinner........" :)

Må nok medgi at jeg kjører mest på pinner både i spor og søk. Virker kanskje som noen hunder har litt problemer med å påvise og plukke pinner både i sporet og i søket - men heldigvis er også interessen for gjenstand upåklagelig! For han er det evig nok belønning å få gå sporet, og når han tross alt ikke har problemer med å i tilegg plukke pinner da nekter jeg gå tilbake på "pølsebit- og lekegjenstand stadiet". (Vi kjørte ei stund et sånt opplegg med Caro, med pinner i sporet samt kong i sluttsporet. Det som da skjedde var at fra å ha sporet som en Helt og plukket samtlige ti pinner ute i løypa - til slutt endte med at han ruste gjennom sporet for å finne kongen i slutten. Og det er jo ikke direkte optimalt...)
Derimot er det jeg behøver jobbe med: å få en bedre avlevering på alt som ikke er pinner! (...klær, sko etc) Så må nok bøye meg i støvet og raske frem noe fra kjellern allikevel... Byttedriften og viljen til å beholde byttet er nok fortsatt mye høyere her...

3 comments:

Karin och Wilma said...

Tack för kommentaren. Jag är nöjd även om jag givetvis hade velat plocka det där sista förstapriset. Men nu satsar vi på tvåan istället och det ska bli skönt att få slippa några av ettans moment som är jättetråkiga. Apporten t ex!!! Men Wilma var i alla fall en härlig hund igår på förmiddagen. Jag är också nöjd med att hon numera kan koppla av mycket fortare fast det händer mycket runtomkring, hundar som gnäller och skäller. Det visar i alla fall att träning lönar sig :-) Vi hade dessutom en mysig dag med alla kompisarna. Fast det blåste som bara den.

Jag använder också pinnar till spår, ser ingen anledning att använda godis. För Wilmas del så är spåret det viktigaste. Hon plockar in alla pinnar, men det har jag tränat separat hemma på gräsmattan och klickat in.

Susanne och Pebbels said...

Tack för gratulationer!!!

Det var faktiskt väldigt kul att tävla, jag trodde inte det. Jag har varit rädd i onödan :D


Måste fråga dig; är fältsök samma sak som spår?


Kramis

Anna med flock said...

Härliga bilder som vanligt här inne! Nu blev jag inspirerad att ta tag i träningen av spårpinnarna igen... Tim har ju varit dålig på att markera dom, kanske skulle låta honom leta upp dom först så dom blir lite intressanta igen.

Hoppas ni har en fortsatt skön sensommar!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin