Saturday, August 8, 2009

Skipsklokke klang...

Noe ærespris for aktiv blogging kommer jeg visst neppe noensinne til å motta -- og om det er noen som fremdeles leser bloggen begynner vel heller bli noe usikkert.... Men at Marco får vært med på litt allsidige ting er nok en helt annen sak. Så i går ettermiddag da været eeeendelig slo til med +25 og sol fra skyfri himmel var gode råd dyre- Og vi bestemte vi oss for å ta oss en aldri så liten tur med båten til Sverige på litt real "Harry-handel" (For de uinnvidde svensker som fremdeles leser bloggen vil dette si en ihuga tradisjon vi nordmenn har med særdeles utagerende grense(sprengende)shopping av kjøttvarer, sjokolade brus og øl mm - under mottoet: "alt er billigere i Sverige"!)
Ulva fikk etter sykkeltur nyte tilværelsen på pallen i hundegården - slik at vi også fikk tid til annet enn bare "hund", som blandt annet å få tatt en tur innom ymse butikker i båten... Proppfullt av mennesker var det også..Som schæfereier syns jeg heller ikke en hund som såkalt "krever litt" kan få vært med på nok ting i det daglige -(og heller ikke andre hunder for den del!) Som eiere forplikter vi oss. Og det gjør også den daglige omsorgen i hundeholdet lettere. Jeg har en hund som jeg ikke fornekter er nokså territorial, som varsler og passer hus og hjem med "hud og hår" og som så inderlig godt vet hvem flokken "hans" er. Resten er ikke så interessant. Og det passer meg greitt. (At han ikke bryr seg om alle mennesker syns jeg egentlig er helt ok- syns egentlig schæfere skal være sånn. Ikke alle trives nemlig med en schæfer som styrter bort og hilser på alle.. I know!)
At det også styrker båndene mellom hund og eier, sier jo seg selv...
Og denne gangen skal jeg iallfall ikke gå i den fella at jeg sniker meg unna når "det butter imot". Også Caro var jo (tildels..) med oss hvor enn vi dro - i fjellheiser, i racerbåter, på ferger og i tog, på utallige vakt-runder på jobben og sivilt - og til og med et par tur-retur i lasterommet på flyet med destinasjon Nord Norge....
Men den dagen han omtrent jagde konduktøren ut av tog-kupeen - vel da sa jeg vel "takk for meg"- og tenkte det kanskje var like greitt at en hund av det kaliberet der ikke var med på alt... Wrong! (Men så skal det vel også veeeldig godt gjøres å oppdrive en hund av akkurat det kaliberet han var...) Skipshunden nyter utsikten fra soldekket i 9.ende etasje...
Nysgjerrig type.........!
My God, what's that!? Følger ivrig og interessert med på alle båtene... Vannscooter er vel ikke å forakte! Og dette huset med denne tomta er nok heller ikke å forakte! ...Hadde jeg nok muligens ikke sagt "nei-takk" til!True love....!Tja, med hus her kunne det nok blitt litt...ensomt?! (Og muligens værhardt, he he..)
Gutten sin som riiiktig slapper av på dekk.......My God...
Han fikk nok masse oppmerksomhet den dagen, grabben.(...schæfern altså, he he) Og utelukkende av det positive slagetStadige kommentarer om "Hvilken fiiin schæfer", "Og for en flott pels"...(...varmer jo en hønemors hjerte..) Og til slutt vinneren: "La du merke til det pappa? Det lignet på en ulv....!!!" ...Ha ha..
...Etter 2.5 t begynte tålmodigheten til vidunderbarnet å ta bittelitt slutt....... Kanskje man kan invitere til lek med å bite i lina si..ehemmm!? (..Nice hair i vinden, noterer jeg...)
Apropos: Fin lineføring på dekk med far!?
Ikke noe å utsette på fascilitetene med "gullskilt" på soldekket. Men vi foretrakk utendørstilværelse og deilig sol fra skyfri himmel!
En av de siste på vei ut. Her på vei mot en fullstendig fullstappet heis....og noen litt forbausa og lattermilde passasjerer. (Akkurat hva som manglet: en hund i heisen..) Så da tok vi i bruk trappene på vei ned alle ni etasjene til bildekket-riktignok veldig bratte og smale trapper for en hund. Men intet problem for denne karen:)
Destinasjon Strømstad....
Hjemover stoppet vi med bilen på Svinesund - sånn at man riktig kunne få proppet fryserne hjemme enda mer med alskens delikatesser- (Dvs. om feks Kebab også går under den kategorien vites ikke..) og selvsagt supplert varelageret med sjokolade og brus...(..dvs nevnte sjokoladelager er pr dags dato allerede tømt... Er vel også derfor vi så sjelden kjøper sjokolade, tenker jeg.. Funker heller lite med en og to sjokoholikere i hus...!
Ble for første gang i historien stoppet av tollere på grensa mellom Norge og Sverige. Det var laget den totale sperre i veibanen og alle som én ble dirigert i retning tollstasjonen. (Mulig noen de lette etter... aldri vært ute for dette før) Kan vel si at det var en som reagerte i buret bak i bilen da Mr Toller flashet Magliten rett inn i kupeen bak -og i trynet på Marco.. Kan vel også trygt konstatere at det var litt "dårlig timing" nå som "han" hadde fått fylt opp hele bilen med alskens kjøttvarer, griseører og "delikatesser" mm....Intet annet ble imidlertid avdekket enn eiers skrantne bokser med Cider og en liten Baileys...(som jeg håper jeg får drukket, for de to siste flaskene måtte jeg kaste da de hadde gått ut på dato...Sier jo litt hvor "mye" jeg drikker...)

Vel, som man skrev på slutten av stilene i skolen: "alle var enige om at det hadde vært en fin tur.......":) Marco oppførte seg helt eksemplarisk!
Og siden vi ikke har båt (annet enn en kano!) mente "far i huset" at "vi kan jo godt ta et sånt lite cruise hver dag i ferien"- for da blir det nesten cruise på "orntli' "-riktig rigge oss til med solstoler og paraplydrinker og u name it....? I can go for that! Så da får vi håpe finværet varer denne gangen, right?!
"Skipsklokke-klang": Erik Bye...

4 comments:

Susanne och Pebbels said...

Åh vad duktig Marco var som kunde åka så länge. Väldig snygg linföroghet på däck också!

Fanstastiska bilder!

Hur länge kan Ulva vara i hundgården ensam?

Kramis

Karin och Wilma said...

Han är en väldigt fin schäfer Marco, vilken päls han har!

Vad skönt att resan till Strömstad gick bra. Hoppas ni har en stor frys :-)

Kan tänka mig att även om man har världens snällaste schäfer så är människor lite avskräckta och inte nödvändigtvis alltid ska klappa. Med min tollare Wilma så frågar ALLA barn om de får klappa, det är inte alltid optimalt :-)

Anna med flock said...

Vad duktig han är marco, han verkar väldigt miljösäker! Jag håller med dig om att det är skönt om hunden inte bryr sig om alla människor utan mest om flocken, blir lättare då om man slipepr passa dom hela tiden.

Han är så fin på bilderna, älskar hans lite mörka färg, snyggt!

Karin och Wilma said...

Jo jag har kört appellen, men det tar ju stopp där eftersom Wilma är skottberörd :-( Vi håller på och tränar på det nu eftersom jag även vill träna jakt med henne och det begränsar till att kunna vara med om hon inte klarar av skott. Men den träningen tar lååååång tid :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin