Wednesday, June 3, 2009

Run To The Hills...again!

Sigridsbu. Ca 12oo m..o.h
Og i beste Bridget-Jones-Dagbok-stil anfører jeg:....
Antall skritt tilbakelagt: 13-14 mill.
Antall observerte stein: Utallige...
Antall kjappe nedturer pga mørke/truende regn(velg): Én
Antall observerte fjellgeiter: 1
Seint på dagen?: Could be..
Melkesyre: Ja.
Været skifter fort her oppe, men heldigvis gikk vi klar av regnet...det var bare nedi dalen det regnet...
Utrolig nok rakk vi en tur til på fjellet på slutten av Pinsen - dvs denne gangen hadde vi tid nok til å fullføre turen til Sigridsbu, vel 1200 m.o.h..... Som bildene viser bar det preg av kupert og bratt terreng, men ikke verre enn at man fikset å komme seg opp dit på respektabel tid. Vi fulgte da et elveleie oppover.(se under) Nedturen gikk jo ikke akkurat så sakte da, med to hunder som ledet an... (Dvs Marco beinfløy ned fjellsia) Legger ved et knippe bilder-de taler vel mye for seg selv! :) En flott tur, og lite med folk observert i fjellet, bortsett fra en kandidat på tur ned....! Måtte vel samtidig konstatere at det i grunnen ikke er dumt å ha med ekstra ullklær og jakke på sånne "toppturer". Selv om temperaturen hjemme er uutholdelig varm, er oftest ikke tempen på fjellet den samme... Ulva var ivrig kløvbærer- og hadde den ansvarsfulle jobben med å bære mat og griseører til seg og Marco.....
On top of the world..nesten, he he... Utsikten var ikke noe å utsette på! Ser utover Tinnesjø,mot Gaustatoppen og deler av Telemark fylke mm...
Er det bare jeg som ser hjertet...eller..?
Ganske så stupbratt på ene sida der... (se til høyre) Pussig så masse energi hundene allikevel har, er så vidt du ser Marco i venstre del av bildet der han racer rundt som en rakett!
På tur oppover fjellsia...

Ikke spør meg hva helten holder på med, men Ulva var jo fin der hun stod....På vei oppover.......
Utsikten når en snur litt på huet.......Da greidde man nesten få til et familibilde, attåt hehe! Lykkelig hund har funnet snø!!!!!!!
Marco eier ingen sperrer når det gjelder å klatre utpå de bratteste og glatteste partiene...Her kunne det visst smakt med litt vann fra fossen... (Og jeg blir lettere stressa av det der..!)Rene restauranten...med skiferstein til bord. PepsiMax ble med denne gangen-ettersom jeg ikke har fått igang en avtale med egen brusautomat oppi fjellheimen der... Surely!
Var ytterst kritisk en stund da det viste seg at mannen hadde glemt kaffekjelen, så det ble tatt i bruk alternative løsninger som oppvarming av vann i stekepanna...

Samtidig lurer jeg på om jeg har hjernesvasket hunden på sporing og søk, for i det vi ankom parkeringsplassen ved Blefjell og jeg slapp Marco utav bilen..var det en som resolutt tok et solid overvær med nesa, la seg i sela og tydeligvis skulle i vei på oppdrag "finne sporet"! Da hadde jeg bare minutter tidligere spasert avsted for å sjekke et oversiktskart som hang på en påle..På turen ned fra fjellet var det ikke bedre, med ett ser jeg en som tar grundig overvær og gjør seg klar til å stikke i vei og sjekke. Fikk stoppet han da vi jo var redde for at det skulle være vilt/dyr der. Det "rare" var imidlertid at Ulva ikke registrerte noe... Så viste det seg å være intet annet enn en bonde som hadde forvillet seg inn i skogen og holdt på med noe tømmer........ Men han ble da "funnet", he he... Selv om han kanskje ikke hadde behov for å bli.... funnet...
********************************************************************Neste gang håper jeg vi får til en kano-tur og litt ...

4 comments:

Anna&Odjuren said...

Jaa det är det där jäkla körkortet som fattas för oss! Man blir så himla bunden.. Kan inte ta sig precis dit man vill när man vill.
När man har hund är det verkligen så himla skönt med bil!! Att bara kunna sätta sig och dra iväg nån stans, släppa hunden i nån skog efter vägen bara. Mysigt! :)
Ingen aning om det finns fjell i närheten om jag ska vara ärlig.. Men då kommer vi till körkortet igen, inte lätt att ta sig iväg..

Ja kylhalsbandet verkar vara en bra grej tycker jag! En del hundar blir ju inte någe speciellt påverkad av vrämen, med de som blir det läre uppskatta lite kyla! Joo Marco har ju verkligen päls han!!

JA Tora tycker det är skitkul att leka med nya hundar :)
Nope, Fejka är en holländsk herdehund, ovanliga :)

Gillar verkligen dina foton!!

KRAM

Jennie och Exxa said...

Åh gud, vad jag blir avundsjuk!! Vill också gå på såna promenader! Får vi följa med om vi har vägarna förbi Norge?
Ja jag tror att det är en gammal myt, det känns så iaf, jag kan inte förstå varför en husky skulle bli sämre på att dra bara för att den även håller på med annat. Vart är logiken i det?
Haha Exxa snackar jättemycket, både när hon är glad, ledsen, arg och när man slutar klia henne på magen :) Kram på er!

Susanne och Pebbels said...

Underbara bilder och vilken skillnad på väder. Visst är det snö man ser på bilderna? Jag såg inget hjärta dock, du får skriva lite mer så att jag också kan hitta det. Någon gång ska jag också ut och vandra.

Tack för fina, fina ord på min blogg.
Min mormor avled i onsdags efter en tids sjukdom. Det känns helt omöjligt att livet ska fortsätta utan henne. Men det måste gå på något sätt.

KRAM

Anna med flock said...

Vilka otroliga bilder, helt underbart!!!! Jag vill också vara med ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin