Thursday, May 21, 2009

Another Day...

Ulva med sin gode venn, Caro, gjennom mange år
Jenta vår fylte år i dag - åtte år! (...og hvor blir tiden av?!) På en måte en litt vemodig dag, siden det også var Caros bursdag - den 20 mai 1997 kom nemlig han til verden.... I alle år "feiret" de derfor også bursdagen sin sammen. Ja, dvs..en hund forstår vel ikke så mye av de greiene der da... Ikke noe å si på trykket i lina, iallefall! (Men hvor er hunden...?)
Men utfra nettopp det perspektivet, må vel beste måten å feire en hundebursdag være å gjøre nettopp det samme som en hund ville ha gjort hvis den fikk velge: legge ut på en skikkelig langtur til skogs, og la de få snuse, løpe og kose seg- alt de orker! Selvsagt med noe godt attåt i matskåla ved retur hjem til "hiet". Som sagt , så gjort. Vi hadde en ca to timer lang flott tur i kupert terreng og motbakke, innover sti og skog, over myr og bekker som rant. Ingen solskinn, men fin temperatur og overskyet med litt duskregn. Herlig! Jepp, her er det noe, far!"Look what the cat dragged in": Pinner!
Benyttet samtidig muligheten til å legge ut et spor til Marco. Var litt i det bedagelige hjørnet og hadde ingen markører med meg(sløyfer) så gikk ganske enkelt opp et spor i samme rute som noen andre hadde gått spor i før oss...og la ned pinnene ved hver markør jeg fant på veien. Hadde 5 pinner (!)og en sluttgjenstand, og sporet gikk over gress, kratt, store steiner og mose, og det ble lagt inn et par vinkler. Pinnene ble lagt litt tetter enn vanlig(fulgte jo annen manns/hunds spormarkører) men i og for seg var det greitt, det også! Leke med kong! I like!!!
Lykkelig hund!.....
Og glunten gikk spor så det grein - det vanlige gode, trykket i lina, konsentrert og fin, og fant også i dag alle pinnene (som selvsagt ble plukket og avlevert) samt (naturligvis) kongen etter siste vinkel! Stor stas! Han elsker virkelig å bruke nesa! Og godt jobbet til tross for en over to timer lang tur i forkant, og regnet som høljet ned da de høyere makter hadde bestemt seg for å åpne samtlige sluser akkurat da!:) Inspirasjonen og arbeidslysta er alltid på topp! Må si jeg er fornøyd med karen-han e utrolig dyktig!Til venstre:Vi fant mer enn pinner..(..om enn noe overvannet av regnet...)
Om himmelens sluser riktignok åpenbarte seg i det vi sporet, var det også andre ting som åpenbarte seg rett foran nesa på oss. Vet ikke om det er jeg som bare har en usedvanlig godt velutviklet fantasi, men syns ikke denne planten levnet særlig tvil om at det måtte være cannabis....Mulig jeg er frekk, men kanskje han "kjekke", unge representanten for "legalisering av cannabis" som figurerer på dette bildet muligens kan ha røyka litt vel mye... og heller burde satse på litt mer vitaminisert kosthold heretter...(..ehemm...rart de ikke ser det selv-eller kanskje allikevel ikke så rart?Point idea?) Ser ut som det har vært en trend med å plante ut disse sakene i all mulig offentlige blomsterbed...

"Good luck" sier jeg bare til optimisten som har tenkt å røyke den avbildet til venstre i teksten her. Spesielt ettersom den ble nedpisset -og ergo rimelig godt krydret av en viss Marco...;) Var en liten tur på lydighetstrening på hundeklubben i går - men det var rimelig tjukt med hunder på banen, og "vår plass" i enden var okkupert, så vi hadde heller "passivitets-trening", noe som heller ikke er å forakte. La inn noen søk i skogsområdet rundt og til slutt fikk småen "bøllet" litt med jentene...dvs en collietispe han hadde en jaktlek på gang med.... SÅ veldig mye lek med fremmede damer blir det jo ikke på han (eller far...!)

Til slutt er det jo et sted vi definitivt skulle vært: På kennel-läger i Østersund!! Desverre ble turen så altfor lang. Misunner de som er der noe veldig....og regner med det går for seg på alle måter!:)! Have fun! :)

"Another Day": Dream Theater

8 comments:

Anna&Odjuren said...

GRATTIS till Ulva!! :D

Hahaha, jaa det var verkligen ett ovanligt fynd må jag säga! ;p

Det var bra tips, ska prova med att lägga ut godis i varannat steg!
Ja ska bli spännande att se hur hon reagerar när pinnarna kommer fram! en fråga :)
Kan man visa pinnnarna till hunden innan själva spåret? Då den känner igen pinnarna tänkte jag?
Tora älskar pinnar, så hon kommer nog uppskatta det ;p

Har du någe sömnproblem?
Förut brukade jag oxå sova ungefär så mycket (lite) så därför är det extra skönt när jag kan slappna av och sova så pass mycket nu :p

Nää jag har faktikst ingen aning om varför mina bilder går att klicka på men inte dina!
Har inte för mig att jag grejat med nån inställning, men man vet aldrig ;p

Ha en bra helg!! Ska nog ta vara på ditt spår tips redan under helgen jag ;p

KRAM!!

Anna med flock said...

Grattis till Ulva på födelsedagen, hipp hipp hurra! Låter som ni fick en underbar dag i skogen, härligt! Kul att han spårar så bra Marco, med låg och fin näsa! Syns att han tycker det är kul :) Han är så fin när han leker med sin kong, funderar på att skafa en kong till Ina, tror hon skulle gilla det.

Ha en riktigt trevlig helg!

Susanne och Pebbels said...

Grattis på födelsedagen Ulva!!

En träninsgkompis till mig berättade att det är lika jobbigt för en hund att spåra 300 meter som för oss att gå 3 km. En bra övning med andra ord.

Boxningssäcken har vi köpt på The Stadium , en sportaffär, vet inte om ni har den i Norge.

Vi har borrat upp en krok i taket och sen hängde vi upp den.

Sjukt skönt att slå på den ibland!!!


KRAM

Susanne och Pebbels said...

The Stadium är en landtäckande kedja.

HRMSIDA
www.stadium.se

BUTIKER
http://www.stadium.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/sv_SE/-/SEK/cc_ViewDepartments-ShowStadiumShops

KRAM

Susanne och Pebbels said...

Hahaha...Gegg-Maja:D

Gegga= lera (eng. mud)

Maja och Pelle använder vi tex:

Gegg-Maja eller Tok-Pelle

Tokig= knasig

Men både Pelle och Maja är vanliga svenska namn, men om man vill toka till det så kan man skriva så...

Man säger så till barn som man tycker om.

Vad krångligt det blev att förklara :D

Jennie och Exxa said...

Grattis i efterskott till Ulva! Shit vad tiden går fort... Exxa blir snart 2 men det känns som att det var förra veckan jag hämtade hem henne...
Exxa mår bättre nu iaf, är pigg och glad men väldigt smal efter influensan så vi åkte varken på SPHK Norberg eller Bjursås, kändes inte värt det.
Haha gå inte in på hemsidan och kolla valparna, det är hemskt. Det värsta är att det finns en tik som heter Milli som är en exakt kopia av Exxa som liten. Vill ha! Suck :(

Susanne och Pebbels said...

Haha..ja, men nu har vi en bra TV iaf ;)

Nej, alla momenten är inte med i Lydnaskklass 1

Klem

Anna&Odjuren said...

Borrelios har ju massa olika, väldigt olika, symtom har jag hört. Så det kan vara väldigt svårt att upptäcka. Finns ett blodprov man kan ta, men det visar verkligen inte säkert, inte ens försäkringsbolagen ersätter för de proverna längre, så då struntade vi i det.
Jaa, av Borrelia kan de bli lite personlighetsförändrade visst.
Axa har bara haft nån enstaka fästing, och då när hon var riktigt ung. Kommer inte ihåg om jag plockat en enda sen vi flyttade hit i mars förra året!
De vanligare symtomen till Borrelios är visst vandrande hältor, ledsmärta osv.

Har tidigare kört på Frontline. Sånt där man droppar i manken. Har väl funkat ganska bra hittils.
Detta år har jag kört Expot, oxå det droppar på manken.
Inte en fästing på nån av odjuren än så länge iaf :)

Kram

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin