Tuesday, May 12, 2009

Fix You...

Bjørka har allerede sprunget ut forlengst og småfuglene kvitrer like ivrige og døgnville som meg (eller var det motsatt) rett utforbi vinduet her hver eneste morgen i gryninga ved 03-tida. (...med for anledningen ny hascienda/fuglreir godt polstret med eksklusiv husky-ull.) Nytt liv våkner til overalt. Sol, varme og lange lyse kvelder. Jo, det er noe spesielt med denne årstida...man kjenner virkelig at man lever!(...stort sett!)
Kirsebærtreet utforbi vinduet vårt..
Vi har børstet støv av syklene forlengst, og også veien til brukshundklubben blir nå ivrig(ere) visitert. Selv om vi har holdt på ei stund nå for oss selv med spor, felt og søk var det kjekt å komme igang med andre, samt litt mer garva hundefolk rundt seg. Fint å ha muligheten til å lære mer! Dessuten får man ikke akkurat satt "søk" i system(rundering) uten nettopp hjelp fra andre- i form av figuranter mm.
Må nok..ehemm.. innrømme at prestasjonsangsten lå litt tjukt smørt utpå meg der vi ankom klubben med rundering(søk) i sikte samt Team Knut og "fotballaget" hans i teten.(De fleste har hund fra nettopp det oppdrettet) Her satser man seg inn på meritter som BCH og høyere klasse søk/spor, forsvar og redningshund mens vi såvidt er i startgropa. Foreløpig har jeg ikke heller så spesielt andre mål heller enn å bli nettopp..ehh..."flink"...! Får duge det?!
Ups, I did it again...refleksen løsna...
Vi var ca ti stk som møtte opp- mao et bra oppmøte. Og gjengen imponerte stort, de. Ble nesten rørt av å se Dolf'ern in action-precis lik sin morfar!(Caros pappa) For en hund - de vil nok garantert nå laaangt!! Tilbød vår assistanse som figuranter: og konklusjonen burde vel bli at jeg neste gang stiller opp med GPS... Rotet meg fint til der inni skauen, på god vei mot boligfeltet like ved, he he... Fikk i samme slengen utlevert kong med verdens minste tau i, og det gikk jo som det måtte det... Et stk litt blodig finger:) "Fort gjort, det! " ...og slett ikke første gang det skjer med ivrig hund på opplæring! Et typisk scenario-man ser ikke fjerten av Marco (avbildet) der han stormer ut i søket -og rekker ikke knipse av kameraet til tross for at zoomern er stilt inn på max den også....
Marcos "offentlige" debut ble nok ikke heeelt som forventet. Ikke helt på G, akkurat... Figuranten interesserte han visst litt "midt i panna" akkurat denne dagen og ingen fikk se motorn han jo vitterlig har i seg. Hadde tilsynelatende adskillig bedre tid på vei ut fra midtlinja, ingen av de vanlige rakett-startene med høyt tempo som man er så inderlig vant med...!! Men kom seg i vei, fikk søkt opp figuranten og antar det var kult å leke med kongen allikevel, for han hang nå ganske så heit fast der da...:) Vet ikke helt hva som rørte seg i topplokket, men var jo en veldig ny setting dette-og ca ti stk var vi vel på midlinja/stigen...(...og kan vel ikke skylde på at han uheldig nok ble bitt av en veps akkurat like før" startskudd"-:) Men han kommer garantert sterkere tilbake - han må bare skjønne at andre kan være like gjeve å leke med. At han faktisk får lov til det! ...En av de tingene jeg setter pris på med han er jo nettopp det at han under dressur eller når han er løs på skogen ikke springer bort til fremmede. Han har alltid vært mest opptatt av oss-vi er flokken hans! Men nå gjelder bare ikke det- i denne settingen. (Spor går han forøvrig på fremmede-herom dagen snuste han f.eks sin vei etter noen polakker på tokt inni skauen..med meg dinglende bak i lina vel og merke.. Mye rart man finner på...: )

Var en rekrutt til der da, med Molars på farssiden og svensk opphav som skal brukes i forsvaret, og deres offentlige debut var vel også ganske så lik vår. Så det var vel ingen krise, sånn sett. Men..han har jo så MYE mere i seg den karen vår -og jeg syns det ble "urettferdig" mot han at han ikke fikk vist seg fra nettopp den sida! We'll be back!! ;)Ulva ute på tokt - hun hyler jo av glede hver gang hun bare ser sykkelen. Nye bremsklosser må jevnlig investeres i, men bevares: det er det jo verdt!
"Flying high"!!! Speedy Gonzales...?

"Fix You": Coldplay

5 comments:

Jennie och Exxa said...

Tack! :) Ja vi håller igång för fullt. Ikväll är det sista deltävlingen i agility innan finalen, håll tummen för oss :)
Jättefina dragbilder på Ulva!

Susanne och Pebbels said...

Härligt att våren har kommit till er också, jättefina bilder! Springer alltid draghundar med svansen rakt upp, eller råkade det bli så på de här bilderna? Jättefina bilder på bägge hundarna!

Susanne och Pebbels said...

Jo just det. Det går superbra för Vilda på landet. Inga symptom alls, hon mår jättebra än så länge! Hemma måste hon ha medicin varannan dag, hos dem har hon inte ätit alls.

Kram

Anna&Odjuren said...

Marco lär sig nog det där riktigt fort, som du sa så kommer det nog när han lär sig att han kan leka med figutanterna :p

HEhe, jag brukar cykla med Axa, och även hon blir överlycklig när cykeln kommer fram! Det är ett sånt himla bra sätt att motionera sina hundar på, kanon! :)

Väntar på att min läkare ska ringa upp mig nu snart, ska diskutera vidare undersökning hos reumatolog.
Så uppdaterar min blogg senare :)

KRAM

MAJA said...

Joa, han er egentlig ganske god i søket, han!:) Men jeg savnet farten i søket denne gangen på klubben. Hatt han ut på søk nå siden -og på ukjent figurant- og da forsvant han ut i søket i samme høye farten som før.:)Får håpe han får vist det neste gang vi trener på klubben!:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin