Saturday, February 21, 2009

Tynn Tråd...

Uungåelig nok har det vært vanskelig for undertegnede obervatør å ikke legge merke til denne "rønna"..... Som et vindpust fra fordums tider står den fremdeles der i all sin "prakt" - Haugevis med snø har heller ikke denne vinteren greidd gjøre "kål" på den. Den ser imidlertid ut som den bokstavelig henger i en særdeles tynn tråd der den som et siste krampetrekk lener seg inn mot treet for å søke støtte- og levner kanskje liten tvil om at det engang må ha vært bedre tider....
Man kan kanskje si den mer enn nok symboliserer PC'n s viderverdigheter siste uka, der antivirusprogrammet har vært totalt utav funksjon, og ergo har det blitt lite eller ingen surfing på nett siste dagene... (Det er jo nettopp da man ser hvor avhengig man egentlig er av internett.....Hjelp!) Så undertegnede la straks omtrent hele sjela si i problemstillingen, og har hatt mer enn nok med å fikse saken og legge til et nytt et...hvilket skulle vise seg være en langt mer komplisert sak enn det umiddelbart kan høres ut som...

Mitt engasjement med hundene har videre av andre ymse årsaker blitt overlatt til mannen siste uka - som jeg sterkt mistenker prøver gå bak min rygg og lage trekkhund av Marco! (Hold dere for øynene evt "slektninger" som måtte lese dette...) Han har lenge mast om en Siberian Husky til som han kan utvide spannet med, men jeg er vel ikke helt enig.... Men spørs om det lengre er så aktuelt nå som han faktisk kan kvittere med en "polar-schæfer" fra ekte skydslinjer i spannet :) Marco har vel ikke akkurat skuffet, han er jo sterk som en Alaskan Malamute, og det merkes godt når han ikke er med! (Eneste aberet er håret mellom labbisene som forårsaker en del isklumper, og til Marcos og mors store glede ergo må trimmes "ever so often")
Med ett har iallefall det maset totalt opphørt etter at han har kommet hjem fra disse turene med et salig smil om munnen og bare har måtte medgi at "det er vovven sin det"!
Fordelen er jo utvilsomt at både Marco og Ulva ft er i en ganske så upåklagelig form etter å ha kjørt flerfoldige kilometer på trekk hver eneste kveld. Det er iallefall herlig at man er to om interessen for hund -så får jeg heller kidnappe småen og snike meg til noen søkstrening ute, så også den interessen ivaretas hos den ivrige, unge mannen! (Vel, vi har vel tatt noen søksøvelser innomhus også da; hadde han i dag til å gjennomsøket kjelleren etter et par gjenstander. Kan jo være greitt med variasjon!? ;) ) Anyway; om ikke mange ukene går vel snøen uansett - selv om det ft ser ut som den minst kommer til å bli liggende til i Juli!
*******
Det er forøvrig så innmari synd at Østersund (fremdeles!?) er plassert så langt oppå kartet, og at deltakelse på lägeret hos oppdretter ergo også henger i den berømmelige tynne tråden. Det hadde vært så himla kult å truffet disse andre eierne som har hund fra samme kennel - og selvsagt også hundene! Ikke minst få sjansen til å lære mer ute i felten mht spor og søkstrening av kjempedyktige hundefolk! Hadde vært så gøy å fått til en tur oppover..

"Tynn Tråd": DumDum Boys, 2006

3 comments:

Susanne och Pebbels said...

Härligt att ni är två om hundarna, speciellt de dagar de regnar ;)

Menar du att din man vill köpa en Husky till, eller att han försöker göra Marco till draghund...eller både och? Jag förstår inte norska så bra, men jag försöker!!! :D


Stor kram

MAJA said...

Hei igjen! Ja, vi er heldige som deler denne interessen!:) Men mannen min er nok LITT mer intr i "drag" enn jeg, og hadde i utgangspunktet lyst på en Husky til. Men nå som han ser at Marco er så ivrig på drag har det med ett ikke vært så aktuelt!(Takk..!)
Er iaf herlig å kunne bruke de variabelt, på den måten er schæfern en veldig "allrounder" mht at de kan brukes på alt fra drag til spor,søk, skyds...!:)

Så i bliggen din at du har begynt fore Vilda med kjøttfór; er forøvrig noe vi også forer med her.:) Dvs Ulva 100% og Marco 50/50 med Royal canin.Foret vi da bruker er Norwegian Polar, vitaminisert kjøttfor som er fryst ned i blokker. Er knallbra. Håper virkelig det hjelper på plagene til gulljenta de!:)

KRAM

Ian said...

Great photos!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin