Sunday, February 15, 2009

Have You Met Miss Jones?

I den senere tid har debatten her i Norge gått rimelig hett for seg vedrørende kravet fra et fåtall muslimske kvinner (og enda fler SV-politikere, vil jeg tro) om å innføre Hijab som en del av politiuniformen. Nå er jo ikke dette akkurat en politisk blogg (..og om enn mulig: så langt vekk man overhode kan komme fra nettopp det!) Men dette temaet er det nesten umulig ikke å ha en mening om. Og enda verre: å ikke se for seg scearioet den dagen dette blir innført og også andre religiøse grupperinger og innehavere av politiske ytringer mm.-i rimelighetens navn- også bør få en reell mulighet til å stå frem...

-Jeg tenker feks på de fantastiske muligheter dette vil gi for feks. politimann Bjørge Kane, sønnesønn av en viss Morgan Kane - som endelig kan få lov til å sette familiens ærverdige cowboyhatt, gått i arv gjennom generasjoner, oppå sin flotte manke som for tiden desverre er i ferd med å tynnes kraftig ut i toppen... Mao den geniale muligheten til å slå to fluer i ett smekk!
-For ikke å snakke om (de som nå *kremt*måtte dra kjensel på ovenstående til venstre i blidet, vel og merke...) Fredede Ørn - som etter sitt møte med The Native Americans, nærmere sagt Mesquaki stammen i 2002, har konvertert over til the native way of living. Alle har jo skjønt at den lavoen han støtt og stadig, på sine utallige turer bringer med seg inn i fjellheimen, i realiteten er en forkledd tipi som gir han muligheten til å leve ut den delen av drømmen..Tenk så deilig å kunne søke seg inn på Politihøyskolen med den fargerike fjærprakten han brakte med seg fra USA; etterhvert tronende på topplokket på jobb som hundefører i Hundetjenesten...

-Og same, finnmarking og politibetjent Mikkel Wara Ante Gaup?! Som trafikkpoliti på jobb, kan vel umulig en ekte samelue sammenligne seg med den kjedelige capsen! ? Om mulig til forveksling lik det røde trafikklyset, men samtidig vil den naturlig nok gi den lille ekstra boost-effekten...nemlig å faktisk være særdeles synlig tilstedeværende politi på jobb midt i ett trafikkryss i tjukkeste Oslo.. (..og se HER har han sannelig fått en hel facebook-gruppe i ryggen!)

-...så til slutt -for ikke å glemme: Politimann Abdul Mombaza som endelig fritt kan la håret gro til uante lengder og dimensjoner, opptil kilometervis inni turbanen...

Og hvor står så jeg i denne debatten? Vel, se det... Folk må jo selvsagt få kle seg som de selv vil, og det fins selvsagt et sted og en tid for det meste... Derimot syns jeg kanskje det må bli opp til leder i Politiets Fellesforbund og politiets talsmann, å få gi uttrykk for deres mening - og like så bli hørt! En Justisminister som kanskje har sittet litt for lenge bøyd med nesetippen sin nedi papirer, og enda mer fjernt fra virkeligheten enn han burde, har under et visst press denne uka måtte gjøre en smule retrett, og gudskjelov gitt våre andre folkevalgte og politiet selv muligheten til å uttrykke sine meninger. Og takke for det!

Politiets uniform skal jo på alle måter være nøytral, representere staten - og ingen andre, og med andre ord prinsipielt være politisk og religiøst verdinøytral. Også muslimske politikvinner selv (her faktisk en tidligere kollega av meg..) har også ytret sine meninger i media om at et såpass kontroversielt plagg som en hijab i realiteten er, faktisk kan bidra til å foreverre også deres dag på jobben. La oss si det sånn; det er kanskje ikke det rette antrekket når du stiller opp på jobb for staten midt i demonstrasjoner foran synagogen - og det står 500 nynazister linet opp... Og politiets oppgave skal vel være å skape orden - og ikke bidra til det motsatte..?

Så.. kanskje like greitt vi slipper forholde oss til allverdens varianter av uniformen - selv om det unektelig hadde blitt et usannsynlig fargerikt skue! :) ...Og la uniformen forbli slik den er?! :)

...kanskje på tide å lufte toppetasjen og ta seg en kveldstur med hundene før fantasien løper enda mer løpsk her...! (Som om de ikke har trekt og løpt kilometervis foran oss på ski denne helga...men det begynner muligens bli litt kjedelig å stadig repetere her i bloggen..? :) )

"Have You Met Miss Jones" : Robbie Williams, 2001 (Frank Sinatra Cover)

5 comments:

Susanne och Pebbels said...

Vilda är alltid sämre på vintern, vet faktiskt inte varför. Jag ska ta mig en lång funderare iaf. Jag funderar på att låta henne bo hos mina släktingar några veckor, de bor på landet, då ser jag ju om det hjälper eller om det är samma sak.


KRAM

Susanne och Pebbels said...

Kvalster är små microskopiska djur. Kallas också dammkvalster.

Anonymous said...

Hei igje`n! Så flott at du har muligheten til å prøve ut om det faktisk blir bedre eller forblir det samme med et opphold på landet. Er det forresten mulig Vilda har VÅT-eksem siden det er verst på vintern?
KUL at lille frøken stanner-men regnet jo med det da!;) Kram-Kram!
Ps. Selv om jeg absolutt kan ta vare på meg selv, syns jeg også det er betryggende med en hund som passer på!..og takk for forklaring!;)

pytten 67 said...

Jeg er så glad for at du hiver deg på og mobiliserer for fritt valg mht uniformering i politistyrken. Endelig kan mange av oss få drømmen oppfylt! Jeg har allerede funnet frem både den gode gamle nazi uniformen og setesdalsbunaden... men problemet er hvilken jeg skal velge... hmmm kanskje begge deler kombinert... ja takk!! Stå på knut storberget, det er fortsatt mange flere saker du kan drite deg ut på før valget...
Ha forøvrig en strålende søndag!!

MAJA said...

He-he...nå vet jeg faktisk ikke hva som ser mest fryktinngytende ut av de to antrekkene du beskriver - men la gå; det ville iallefall blitt "andre boller"..bokstavelig talt! Håper søndagen ble fin!:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin