Sunday, July 5, 2009

Spending My Time....

Ulva har skjønt det---hvordan man best innordner seg i varmen...Vakre Ulva!
...Og selv begynner jeg bli litt usikker på om vi gjorde rett da vi kansellerte turen til Tromsø (min barndomsby) i disse tider... Har faktisk ikke bestemt meg enda for hva som egentlig er mest/minst forlokkende.. +50 i solveggen eller skarve +9 grader og regn... Kanskje ikke det vanskeligste valget for en hund, riktignok...;) Vi får se om det kan bli noen tur litt senere på sommeren-når mannen også er mer motivert til å kjøre vel 400 mil tur-retur - uten air-condition i bilen...Hoppetihopp! Ikke vanskelig å by opp til "dans".. Marco har iallefall fritidsinteressene i orden. Her leker han og "far" uti hagen etter en lang og varm dag i sola....Rusking og riving så det står etter. Syns det var like greitt at jeg var fotograf...far er sterkere! Bading ved Hajern/Øksefjell og Bolkesjø.Vi er bortskjemte på å ha vann og sjø for oss selv-og det er sannelig ikke lett å oppdrive i disse tider!

Når det er så intens varme som det er for tiden, står selvsagt bading på menyen. En mer eller mindre risiko-sport for oss tobeinte til tider. Marco er nemlig reneste Baywatch duden, og syns det er veldig greitt å kalle til rednings-aksjon for å redde mor fra "druknings-døden"...selv om den ikke er så veldig reell da... Legger jeg ut på svøm-er han der umiddelbart! Fort gjort å få et par klor-og det sviiiir! ...Men ingenting slår selvsagt det å apportere etter vannlekene sine! Det ble noen tur-retur'er med vannleken!....Samt litt speiding etter "om noen er i potensiell fare"......Eller -selvsagt:Apportere PINNER! Ha ha --hvilken stil! Marco-usedvanlig lik et REINSDYR ...eller hva??! - OG: Gud-bedre-om-man-skulle-bli-våt-på ørene!!!!"Who Cares"!? Det der med bading har Ulva aldri helt skjønt poenget med- er visstnok helt forferdelig å bli våt i pelsen og det holder fint å vasse til skuldrene-bare ikke over! Men frøkna slapp allikevel ikke unna, og ble ved et par anledninger regelrett bært ut i vannet for så å svømme i hastig tempo til land...""Citizens On Patrol"! Baywatch-duden sørgelig våt...

Nåja, litt lydighetstrening har det blitt i varmen-og som vanlig når vi har hatt opphold en liten stund er Marco OVERlykkelig og enda mer heit enn vanlig over å få trene igjen/jakte på kong. (Kall det hva du vil!) Det blir noen skjell og smell til å begynne med, og så er vi mer på "G".. Kjørte bort til idretts-plassen her- og forventningene fra buret bak i bilen var jo upåklagelig (selv om vi prøver bytte treningssteder) Kjørte "det vanlige programmet"-samt terpet litt på "ligg" under marsj. Den kan utvilsomt bli kjappere,(TIPS??) og han er tildels litt avhengig av at jeg kikker bakover (..for å se at han ligger der, vel!) Det er noe jeg forsøker trene vekk. Ellers var Marco flink på "stå'en"- han stiller seg opp og står bom-stille inntil til signal om opphør av kommando-uavhengig om jeg beveger meg rundt ham. (Men kan jo selvsagt fint kjøre på med mere forstyrrelser!)

Litt morsomt er det jo når jeg drar fram "klikkern" her hjemme da. Lille Ulva har nemlig skjønt det her med klikker og belønning til tross for at jeg aldri har trent henne med klikker! Hun hører "klikket" når jeg og Marco trener og kommer styrtende ut fra huset.. Så går de to "fri ved fot" og gjør "fellesdekk" i tog ved siden av hverandre..Litt av et syn! Priceless!Det her med fremadsending har for mitt vedkommende gått helt i glemmeboka. Men skal se om vi får trent litt en dag. Tror jeg kommer til å bruke ball som forsterker. Noen tips om hur man går frem med disse "driftige hundene"? ! Jeg er virkelig nokså grønn her, for var aldri noe jeg trente med Caro.

(*legger ut et hav av bilder tatt med HP'en...)

"Spending My Time": Roxette

5 comments:

Susanne och Pebbels said...

Underbara bilder :) Ulva är som jag, jag bryr mig inte heller om att bada.

Hur har du tränat in ligg? Och vilken belöning har du?

En kurs i Sverige är också dyrt, r, men mellan 900- 1400 beroende på hur många gånger och vart någonstans man tränar.

Kram

Susanne och Pebbels said...

Det tipset jag kan ge är att byta belöning till något han inte kan motstå.

Jag har olika belöningar på olika moment när jag tränat Pebbels. Och ibland byter jag belöning till något jag inte brukar ha. Så att det kommer som en överraskning.

Har du testat det?

Kram

Susanne och Pebbels said...

Här är läggande under gång från fotgående.

http://www.youtube.com/watch?v=FpAxZEiylQs

Här är läggande under gång framför.

http://www.youtube.com/watch?v=B7Oocgk7Wkk

Ps. Ballen på svenska betyder snoppen ;)

Kram

MAJA said...

My God, really?! Ha ha..;) Da får vi informere dine (og mine) svenske lesere at det betyr INTE sn-pp-n!:)

Anna&Odjuren said...

Tack för Grattiset till Tora! :D

Ska till veterinären med Axa idag, igen.... Igår hade hon så där jäkla ont igen nämligen..
Kanske att vet. tar och ultraljudar nu? Hoppas på det så kanske man får en bättre bild av vad som sker när taxen får så där ont. Idag är hon iaf okey :)
Kanske att det inte är borrelios eftersom penicilinet inte funkade, eller så måste hon äta fler kurer... Får se efter besöket idag då.

Ang Trassel så har han inte fått några fler anfall, så då gör det heller inget närmare utredning, kan tydligen ha berott på värmen.
Ska prata lite mer med vet. idag.
Får han däremot fler anfall så blir det utredning...

Marco ser verkligen ut att älska sin kamprulle!! :D
En likadan ska vi införskaffa till Tora är planen, för även hon älskar att kampa! Det tyvker jag är en himla bra belöning, för jäklar vad hon kämpar för att få kampa lite! :)

HA en kanon dag!

KRAM

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin