Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year!


Den siste solnedgangen i dette året gikk for litt siden nedover horisonten, nok et år er snart omme og vi skriver om ikke mange timene 2009! (Herregud hvor blir alle årene av?) Pinnekjøtt for ti personer* står i kjelen på ovnen og gjør seg klart, og det lukter riktig herlig...(*..og de ti personene er definitivt ikke her, bare mannen i huset som bestilte litt vel mye for å sikre seg selv.... )

Tror Marco og Ulva er veldig enige, og kjøkkenet har vel sjeldnere vært bedre bevoktet ettersom en viss Hr Marco iført den røde sløyfa si, har tatt på seg den oppgaven etter en lengre skitur på skogen med far... Vår ikke-helt-skuddfaste-Siberian-Huskymor har også i skrivende stund trekt seg tilbake til plassen sin inni huset sammens med Mariah Carey..(!) Slapper fint av der med jule-cd´n på spillern.... He he, både ser og høres litt morsomt ut, men det funker jo bra!

Vel, om ikke mange minuttene står kongens Nyttårstale på tv for tur, (litt tradisjoner prøver vi ha...ehm) men mht til visse andre heller dårlige tradisjoner hva ordet nyttårsløfter angår, har jeg lagt lista usannsynlig lavt i år...så lavt at det burde være en viss mulighet for at man greier holde de...eller kanskje ikke..... Vi satser nok heller på å ta ting som de kommer, og så får man jo se om man overrasker seg selv like mye...


Ønsker de som måtte kikke innom en riktig fin feiring, og et fantastisk flott 2009!
Ps....og jojomennsann, ble man ikke sittende å blogge med verdens tregeste pc, mens Kong Harald taler i det fjerne... Kan det smuligens skyldes at jeg forrige natt var innom ca 40 000 nettsider for å titte etter nytt kamera, montro...?!

YouTube: "Happy New Year" : Abba, 1980

10 comments:

Susanne och Pebbels said...

Tack , bilden är tagen häromdagen :)

Ja, musik borde fungera för att dämpa ljudet av smällarna, en del badar sina hundar och låter vattnet rinna hela tiden då hörs inte smällarna så bra. :)

Det var länge sedan vi tränade spår, men det kommer tillbaka. Ibland tränar vi bara lydnad, ibland bara spår osv. Jag vet inte varför, egentligen borde det ju vara bäst att blanda :)

Har du MH testat dina hundar?

MAJA said...

Høres iallefall ut som du trener litt variert, og det er jo kjempetopp for hunden, uansett!:) Favoritten til schæfergutt her i huset er nok skogsspor og søk/felt..merker det på han når det går noen dager uten at han får brukt "topplokket"(mental stimulering)- blir mer "masete" å ha i hus..Men lydighet med ball er også en vinner-selv om jeg mistenker han for å være MEST interessert i ballen...:)
Ellers har vi desverre ikke fått tatt MH´n på Marco ennå,men oppdretter skulle fikse så vi får ordet det litt senere på våren. (Alle i kullet testes) Ulva har vi aldri MH testet,det har i bruksøyemed ikke vært behov for det, og nå er hun jo så voksen at vi jo uansett ser hvordan hun fungerer. Og skottfast er hun jo ikke...

Anonymous said...

Så fine hunder du har:) Moro at vi er fler som bruker spark med plastmeier. Scootermatte er faktisk bestilt:)

Susanne och Pebbels said...

Maja- Boll eller godis...ja det beror på vilket godis och vilken boll. Hon älskar fotbollar (att bita sönder dem alltså) men hon äter ju allt som finns på denna jord :) Men för oss blir det billigare att använda godis. :-)


Ps Det är nog kul för dina andra läsare att se dina svar, så svara på två ställen du, det brukar jag göra ibland också...När jag orkar! :D

Anna&Odjuren said...

Din Marco är verkligen hur fin som helst!! Han påminner lite om min pappas schäfer, stor och långhårig :)

Önskar dig god fortsättning!

// Anna & Odjuren

Geir Ole said...

Takk for fin kommentar i bloggen. Hyggelig at dere likte bildene så godt - det er alltid kjekt og inspirerende å høre slikt :)

Lykke til med "halvbroren"!! Morro med gode hunder som i tillegg er både gode i hodet og fine å se på :)

Riktig godt nytt år!

MAJA said...

Geir Ole:Javisst er det moro å ha en schæfer - som er sånn som schæfer skal være!:)Ingenting er som gode, gamle svenske brukslinjer ;)Veldig fornøyd med Marco'en vår; og ingenting å si på gemytt og arb.vilje. :)

"Twisted",Tone og Anne: Hopper over på bloggen deres og svarer:)

Anna&Odjuren said...

Med Axa kör jag lite viltspår, men det var länge sen nu känns det som.
Annars tränar vi lite här hemma på skoj bara, lite lydnads övningar :)
Tora, boxern, hade jag tänkt försöka lite lydnad med, och spår. Både vilt och person :)
Men vi får se hur det går, hon är ju så liten ännu!
Men det är himla kul att träna lite hemma iaf :)

Susanne och Pebbels said...

Maja- Jo, lite apportträning blev det...men utan krav så OM hon hade släppt föremålet så hade jag inte krävt att hon skulle komma tillbaka med det. MEN när vi tränar med bocken så är kraven högre.

Nej, jag har inte använt tennisboll ....ännu. Jag prövar mig fram. Om inte kamptrasan lockar, kanske en boll eller godis gör det. Jag använder det roligaste hon tycker just då.
Men det slutar jag med när hon kan någonting.

Jag använder leksaker /godis/klicker endast vid inlärning av ett nytt moment sedan tar jag succesivt bort den belöningen och belöningen blir ett väl utfört "arbete", min glädje och klappar och beröm.

Det tog ett tag innan jag trodde på klicker, men det går MYCKET snabbare att lära in ett moment med klicker. :D

Ett undantag från det är att jag klickar vid inkallning om det finns en svår störning i närheten. Tex Lekande hundar, Vilda är lös och jag ropar. Väljer hon då mig så blir det klick-godis. Behöver jag springa åt andra hållet och ropa flera gånger så blir det inget klick-godis, utan bara beröm.

Vid inlärning av ett nytt moment så är det bara positiv förstärkelse som gäller.

Hundar gör alltid de som de har fördel av så att "straffa" hundar fungerar ju liksom inte. men i vardagslydnaden finns naturligtvis ordet "NEJ".

Använder du klicker?

Fin söndag tillbaka! :)

MAJA said...

Anna: Så kult!Er tilknytta bruksh.klubb, men blir mest hjemme-trening allikevel på oss også pga avstander. Ang spor så begynte jeg veldig tidlig med Marco; la ut godbiter/pølsebiter i gresset fra rundt 10 ukers alderen og lot han få bruke nesa.(eller lot ham lete de opp inne) Evt. lete opp tennisbollen el kamptrasan.Så du kan sikkert starte allerede nå med Axa. Veldig gøy for de!:)Nå sporer han det meste-og det er vanvittig moro!:)

"Twisted" (Hva skal jeg kalle deg?;): Har nettopp kjøpt meg bok fra Canis om klikkertrening- hører andre også si det er en SVÆRT effektiv metode å trene hund på. (Ser de faktisk også bruker det på Ipo banen...)

Når vi gjennomfører vårt lille lydighetsprogram på apellbanen så er det tennisbollen(eller det vi i Norge kaller "kong") som er forsterkeren. Mht han er så høy i lek/kamp og jaktdrift virker intensiteten bli adskillig høyere.(..men bruker ikke kamp-trasan/pølsa noe videre fordi han blir ALTFOR gira) DA belønner vi han helt på slutten av programmet,dvs berøm for godt utført arbeide og lek i form av boll, "kamping" etc
Innlæring av nye momenter skjer også med godbit fordi det roer han ned litt mer. Men eks halsmelding er bollen fin i innlæringa.Alt ettersom.

Det du nevner mht andre hunder og lek er vel det vanskeligste momentet i praksis da leken i seg selv er en såpass STOR forsterker (=belønning for hunden!)Brukte mye line på Marco da han var liten for å ha kontrollen på den biten. Nå er det jo få løse hunder rundt å trene på dette med,desverre. Men om vi treffer på hund og begge er løse bruker STÅ kommandoen fungere bedre.

Ser ut som vi bruker litt lik metode mht positiv forsterker/innlæring. Nå mener jo div hundtrenere (alt ettersom) at både negativ og positiv forsterker gir samme resultat- og i hundeflokken bruker de jo ofte aversiv innlæring på hverandre.Men foretrekker
selv pos.innlæring da jeg feks vil ha en lykkelig hund som kommer til meg(jeg er morsomst å være sammen med), ikke fordi han er redd for juling..(MEN et NEI er et NEI uansett- helt klart:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin